ABD Açiklamasi 'Gazze'de Yasananlarin Bir Soykirim Olduguna Inanmiyoruz'

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, ABD Baskani Joe Biden yönetiminin Israil’in Gazze’deki Filistinlileri öldürmesini bir soykirim olarak görmedigini belirterek, "Gazze’de yasananlarin bir soykirim olduguna inanmiyoruz” dedi.

ABD Açiklamasi 'Gazze'de Yasananlarin Bir Soykirim Olduguna Inanmiyoruz'
ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, düzenledigi basin toplantisinda Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik devam eden saldirilarina dair açiklamalarda bulundu. Sullivan, ABD Baskani Joe Biden yönetiminin Israil’in Gazze’deki Filistinlileri öldürmesini bir soykirim olarak görmedigini belirterek, "Gazze’de yasananlarin bir soykirim olduguna inanmiyoruz. Bu önermeyi kesin bir dille reddediyoruz” dedi.

Savasin ortasinda kalan Filistinlilerin "cehennemde" oldugunu belirten Sullivan, Israil’in Refah’a büyük bir askeri operasyon yapmasinin hata olacagini aktardi. Sullivan, ABD’nin ateskes ve rehinelerin serbest birakilmasi için çalismaya devam ettigini belirterek, böyle bir anlasmanin ne zaman yapilacagini ya da yapilip yapilmayacagini tahmin edemedigini söyledi.

Kaynak: İHA