Saglik Çalisanlarindan Terör, Isgal Ve Soykirima Karsi Sessiz Yürüyüs

Saglik çalisanlarinin Filistin’de yasanan terör, isgal ve soykirima yönelik haftalardir sürdürdügü sessiz yürüyüsleri ve protestolari bu hafta da devam etti.

Saglik Çalisanlarindan Terör, Isgal Ve Soykirima Karsi Sessiz Yürüyüs
"Zulme karsi tek yürek” sloganiyla gerçeklestirilen protesto yürüyüsüne katilan Gazzeli doktora ögrencisi Muhammed Ceber, Türkiye’nin destek ve yardimlari için tesekkür etti.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü doktora ögrencisi Muhammed Ceber, konusmasinda sunlari kaydetti; “Rahman ve Rahim olan Allah’in adiyla. Salat ve selam Allah’in elçisi, ailesi ve ona tabi olanlar üzerine olsun.

Arkadaslarim, peygamberimizin hadisiyle baslamak istiyorum. Allah’in elçisi peygamber Efendimiz söyle buyurur: ’Insanlara tesekkür etmeyen, Allah’a da sükretmez.’ Hükümetiniz ve halkinizin Gazze’deki yaralilara ve hastalara yardim etme, felaketzedeleri rahatlatma konusundaki muazzam çabalari için derin sükranlarimi sunuyorum.

Allah’a dua ediyoruz ki Gazze’deki kardeslerimizin üzerlerinden bu sikintiyi kaldirir, bize de O’nun güçlü yardimiyla zafer nasip eder. Bu savas sadece bir askeri çatisma degildir. Uluslararasi hukuk kurallarinin ve insanlik hukukunun nasil çignendigini, dünyanin çifte standartlarini ortaya çikaran bir harekettir.

Bu isgalin baskani Netanyahu’nun dedigi gibi. Bu savas aydinlikla karanlik arasindaki bir savastir. Büyük güçlerin masumlari öldürmek ve medeniyeti yok etmek için zalimi destekledigini, en son teknoloji ve silahlarla bir araya geldigini görüyoruz

Bu saldirinin mesru bir gerekçesi olmadigini, bir savas suçu oldugunu görüyoruz. Bu suçu isleyen güç cezalandirilmasi gerekirken, antisemitizm suçlamalarindan korktuklari için, cezalandirmanin tam aksine Bati tarafindan körlemesine desteklenmektedir.

Biz Filistin halki olarak, bu zalim isgal altinda 75 yildir aci çekiyoruz. Özgürlük ve onur talep ediyoruz, diger halklar gibi hakli bagimsiz ve egemen bir Filistin devleti kurmak istiyoruz. Bu zulme karsi küresel dayanismaya ihtiyacimiz var. Suçlulara yaptirim uygulanmasina ve gasp edilen haklarimizin iadesine ihtiyacimiz var. Bu zulme karsi birlikte durmali ve Müslümanlarin üzerindeki zulmü kaldirmak için birlikte çalismaliyiz. Her birinizin dayanismasi ve destegi için sükranlarimi sunarim.”

Konusmalarin ardindan toplanan kalabalik duanin ardindan sessizce dagildi.
Kaynak: İHA