Evinde Anne, Tezgahta Tatlici, Is Yerinde Patron

Adana’da 3 çocuk annesi tatlici, hem evlatlarina vakit ayiriyor, hem tezgahin basina geçtiginde tatlicilik yapiyor, hem de 18 kisiye istihdam saglayarak kadinlarin her isi yapabilecegini gösteriyor.

Evinde Anne, Tezgahta Tatlici, Is Yerinde Patron
38 yasindaki 3 çocuk annesi Zeynep Geyik, ikiz kizlari Tuana ve Sena (17) ve 10 yasindaki oglu Mehmet Kaan’i okula yazdirdiktan sonra okumak istedi. Genç kadin, çocuklarinin yakinindaki okula yazilarak, 1 yilda ortaokul egitimini tamamladi. Ardindan meslek sahibi olmak isteyen Zeynep Geyik, daha sonra bir meslek lisesinin pastacilik bölümüne kaydini yaptirdi.

Okulu bitirdi, evini satip tatlici açti

Liseyi de bitiren Geyik, esinin tavsiyesi üzerine tatlici olmaya karar verdi. Geyik, meslegi ögrenmek Gaziantep’e yerlesip birçok tatlinin yapiminda ustalasti. Bu sürede 25 çesit tatli türü ögrenen Geyik, Adana’ya geldikten sonra 6 yil önce evini satip is yeri açti.

Hem çocuklariyla ilgilendi hem de isini büyüttü

Bu sirada 3 çocugunun egitimini hiç aksatmayan Geyik, esi Turgut’un da destegiyle sabahtan ögleye kadar evlatlarinin derslerine yardim edip ev islerini yapti. Ögleden sonra ise dükkanina geçen Geyik, daha sonra da tatlilarini yapip müsterilerine hizmet verdi. 3 çalisanla baslayan iste genç tatlici suanda 18 kadin ve erkege istihdam saglarken ikizler Sena ve Tuana da annelerinin yaninda yetiserek meslegi ögrenmeye basladi.

“Yetisemedigimiz zamanlarda oldu”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Zeynep Geyik, “Ilk zamanlarda hem eve yetismek, hem çocuklara ve is yerine vakit ayirmak çok zordu. Yetisemedigimiz zamanlarda oldu tabi. 23 Nisan’da okullarindaki gösteriye, veli toplantisina gidemedim. Bunlar bizi üzüyor” dedi.

Kizlarinin birinin katmer, digerinin de künefe yapiminda ustalastigini aktaran Geyik, “Ev hanimiydim, çocuklarim okula basladiktan sonra okumaya karar verdim ve meslek sahibi oldum. Isimizi büyüttük ama zorlu bir süreçten geçti. Çok emek verdik, çocuklarimizi bazen ihmal ettik ama toparladik. Suanda onlarda isi ögrendi. Kizlarimin birisi künefe yapiminda, digeri de katmer yapiminda ustalasti. Oglumu da garson olarak yavastan yanimizda egitmeye basladik. Onun da hedefi büyüyünce islerin basina geçmek. Suanda çok mutluyum. Ben bu is yerini açarken tek basimaydim ama suanda kizlarimda büyüdü. Yanimda egittigim kadin ustalar ve elemanlarim var. Hepsiyle birlikte bu yola devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Bugün onlar çalisiyor, en güzel hediye bu”

Anneler Günü için kizlarinin kendisine destege geldigini söyleyen Geyik, “Anneler Günü içinde kizlarim yanima geldi ve bugün bana bir sey elletmiyorlar. Bugün onlar çalisiyor, en güzel hediye bu benim için” diye konustu.

“Bugün onu çalistirmayacagiz”

Sena Geyik ise ikiziyle birlikte annesinin yanina destege geldigini belirterek, “Eskiden annem bize destek olurken biz suanda ona destek oluyoruz. Bugün onu çalistirmayacagiz, biz çalisacagiz. Basta kendi annem olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA