Deprem Bölgesindeki Anneler Için Baslatilan 'Askida Çiçek' Uygulamasina Türkiye'nin Dört Bir Yanindan Destek Geldi

Hatay’da deprem bölgesindeki annelere çiçek götürmek isteyen vatandaslara kolaylik saglamak isteyen esnaf, Anneler Günü’ne özel ’Askida Çiçek’ uygulamasi baslatmisti. Yürek burkan uygulamaya Türkiye’nin dört bir yanindan destek geldi.

Deprem Bölgesindeki Anneler Için Baslatilan 'Askida Çiçek' Uygulamasina Türkiye'nin Dört Bir Yanindan Destek Geldi
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmisti. Depremde vefat eden anneleri unutmayansa Iskenderun ilçesi Barabaros Mahallesi’nde çiçekçilik yapan esnaf Kubilay Yolay oldu. Yolay, maddi durumu yeterli olmayan vatandaslar için Anneler Günü’ne özel ‘Askida Çiçek’ uygulamasi baslatmisti. Afetzede esnafin yürek burkan kampanyasina Türkiye’nin dört bir yanindan destek geldi. Afetzede vatandaslar, hiçbir ücret ödemeden annelerinin mezarlarina çiçek götürme firsati buldular. Yasayan evladi olmayan annelerse, hediye edilen çiçekler karsisinda duygusal anlar yasadilar.

Depremde hayatini kaybeden anneleri unutmamak adina ’Askida Çiçek’ kampanyasini baslattiklarini dile getiren isletme sahibi Kubilay Yolay(20), “su an aldigim geri dönüs sayisi bir hayli fazla Türkiye’nin 81 ilinden yaziyorlar, 81 ilden geri dönüsler var bu konuda çok mutluyuz. Umarim daha fazla farkindalik olur, geri dönüsleri bekliyoruz. Ne kadar çok farkindalik olusturabilirsek o kadar bizim için iyidir. Su an bir çiçegi daha teslim edecegiz. Bu çiçek teslimleri bugün, yarin ve pazartesi günü tamamlanmis olacak. Pazartesi gününe uzatmamin sebebi daha fazla geri dönüs olsun istiyorum ki daha fazla anneye ulasabilelim istiyorum. 20 anne bulabildiysem 25 anneye tamamlayacagim. Üzerini tamamlayarak bende katkida bulunmus olacagim bu projeye” ifadelerini kullandi.

6 Subat depreminde Kizini, damadini ve torunlarini 7 saat sonra Iskenderun Numune Mahallesi Güleryüz apartmaninin enkazindan çikaran depremzede anne Meryem Ceylan (48), “Beni çok utandirdiniz, bu düsünce için size çok tesekkür ederim. Beni çok duygulandirdiniz Allah razi olsun sizden. Damadimi kaybettim, torunlarimi biricik kizimi, biricik oglumu hangi birini söyleyeyim size çok duygulandim. Rabbim onlarin mekanlarini cennet eylesin, Rabbim onlari sehitlik mertebesine ulastirsin, ben onlardan raziyim Rabbim onlardan razi olsun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA