Annesinin Siringayla Besledigi Genç Kizin Tek Hayali 'Anne' Diyerek Seslenebilmek

Hatay’da depremde kafasina aldigi darbe sonrasi çenesini hareket ettiremez hale gelen ve aylardir konusamayan Yeliz Seyyar’in tek hayali kendisini siringayla besleyen annesine ‘anne’ diyerek seslenebilmek.

Annesinin Siringayla Besledigi Genç Kizin Tek Hayali 'Anne' Diyerek Seslenebilmek
Kahramanmaras merkezli depremler Hatay’da büyük yikima yol açmis ve 25 bine yakin insan vefat etmisti. Depreme Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde yakalanan Seyyar ailesinin 16 yasindaki kizi Yeliz Seyyar, enkaz altinda kaldi. Ailesi tarafindan kurtarilan genç kiz, kafasina aldigi darbe sonrasi çenesinde kemik kaybi yasadi ve çenesini hareket ettiremez hale geldi. Hastanedeki tedavi sürecinin ardindan Antakya ilçesinde konteyner kentte yasamaya baslayan aile, genç kizi elleriyle siringayla besliyor. Ailesiyle sadece yazili olarak iletisim kurabilen Seyyar’in tek istegiyse anneler gününde annesine ‘anne’ diyerek seslenebilmek.

"Kizimin en çok bana sarilip anne ve baba diyerek kendini sevdirmesini istiyorum"

Kizinin en çok anne diyerek sarilmasini isteyen fedakar anne Fatma Seyyar, "6 Subat depreminde enkazda kaldik. Evimiz yikildi. Enkazda ben, kizim ve oglum kaldik. Biz hafif atlattik ama kizimin çenesi koptu. Abisi hastaneye götürdü. Geçen zaman boyunca çenesinde kemik yok. Çene nakli yapilmasi gerekiyor. Anneler gününde kizimin bir hediye getirip ’Anne, anneler günün kutlu olsun’ demesini çok isterim. Ama onu simdi diyemiyor. Kizimi siringayla besliyorum. Kizimin sagligina dönmesini istiyorum. Kizimin en çok bana sarilip anne ve baba diyerek kendini sevdirmesini istiyorum. Anne demesini istiyorum. Kendi eliyle yemegini yemesini istiyorum. Dislerinin olmasini istiyorum. Çenesi ve disleri yok. Kizimin kendi yemegini yemesini istiyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA