Anneleri Maganda Kursunuyla Ölen Kardeslerin En Aci Anneler Günü

Adana’da 8 gün önce anneleri maganda kursunuyla hayatini kaybeden kardesler, mezar basina gidip Anneler Günü’nü kutladi. Annesini kaybeden hukuk fakültesi ögrencisi Burak, “Ben annesiz kaldim. Baskalari annesiz kalmasin. Bu konuyla ilgili lütfen gerekenler yapilsin süpheliler bulunsun” dedi.

Anneleri Maganda Kursunuyla Ölen Kardeslerin En Aci Anneler Günü
Olay, 4 Nisan Cumartesi saat 09.00 siralarinda merkez Seyhan ilçesi Mücahitler Caddesi’nde meydana geldi. 43 yasindaki Hayriye Derin, otomobiliyle 12 yasindaki oglu Talha’yi yabanci dil kursuna biraktiktan sonra yanindaki diger oglu 7 yasindaki Kayra ile evine dönmek için yola çikti.

Maganda kursunu ensesine isabet etti

Derin, caddeden geçtigi sirada motosikletli 2 süpheli, husumetli olduklari kisinin is yerine tabancali saldiri düzenledi.

Tabancadan çikan kursunlardan biri otomobiliyle yolda giden Hayriye Derin’in ensesine isabet etti. Oglu Kayra’nin gözleri önünde vurulan Derin, bilinci kapaninca karsi seritten gelen yolcu minibüsüne çarpti. Saldirganlar ise motosikletle kaçti.

Çevredekilerin ihbariyla olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ilk müdahalesi yapilan Derin, ambulansla hastaneye kaldirildi. Saglik durumu agir olan Derin, doktorlarin tüm müdahalesine ragmen Cumartesi aksam saatlerinde hayatini kaybetti. Derin’in cenazesi Kabasakal Mezarligi’nda topraga verildi.

Esini kaybeden Ali Derin (47), evlatlariyla birlikte Anneler Günü’nde mezara gitti. 3 acili evlat, annelerinin Anneler Günü’nü kutlayip dua ettikten sonra mezara su döktü.

“Ben annesiz kaldim, baskalari annesiz kalmasin”

Burak Derin, “Ben annesiz kaldim. Baskalari annesiz kalmasin. Çok zor bir durum. Bu olay sadece bizi degil, Türkiye’yi ilgilendiren bir olay. Bu konuyla ilgili yetkililere sesleniyorum lütfen gerekenler yapilsin ve gereken sahislar bulunsun” dedi.

Annesinin katillerinin halen bulunamadigini söyleyen Derin, “Giden geri gelmiyor maalesef ama failler bulunursa biraz sevinecegiz. Bu konunun üzerinde daha fazla durulsun, biraz daha fazla özen gösterilsin istiyoruz. Acimiz büyük. Bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Anneler Günü’nde annesi yaninda olamadigi için büyük üzüntü duydugunu belirten Burak Derin, “Bugün Anneler Günü ve annemiz yanimizda degil. Zor bir durum. Sabredecegiz. Kardeslerim içinde zor bir durum. Artik zamanla alisacagiz, üstesinden gelecegiz” diye konustu.

Aradan 8 gün geçmesine ragmen olayin failleri ise halen bulunamadi.
Kaynak: İHA