Anneler Günü, Dürümlü Sehitlerinin Yildönümünde Ailelerinin Acisini Katladi

Terör örgütü PKK mensuplarinca 12 Mayis 2016’da Diyarbakir’in Dürümlü mezrasinda 15 ton patlayici yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatini kaybeden 16 kisi, aile fertleri tarafindan Anneler Günü’nde anildi.

Anneler Günü, Dürümlü Sehitlerinin Yildönümünde Ailelerinin Acisini Katladi
PKK’li teröristlerin, Bingöl’ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra patlayici yükledikleri kamyonu Dürümlü mezrasinda infilak ettirdigi saldirida yasamini yitirenlerin aile fertleri tarafindan anildi. Katliamin yildönümü Anneler Günü’ne denk gelmesi ailelerin acisini katladi.

Iki oglu ve bir torununu terör saldirisinda kaybeden anne Saniye Yaman, IHA muhabirine Kürtçe konusarak, 3 evladinin öldügünü, 8 yildir onlardan ayri oldugunu söyledi.

Her seyin içinde parçalandigini belirten Yaman, “Canlari, öldükleri zaman, parçalari hepsi aklima, gözümün önüne geliyor. Evet, Anneler Günü’nü kutlarlardi. Fistan, tülbent getirirlerdi” dedi.

Aileden gelin Bahar Yaman, Anneler Günü’nün sessiz, çok buruk geçirdiklerini ifade etti.

Yaman, (Saniye Yaman için), “Onun için bugünün anlami büyük. Komsuyuz, çocuklari bugünü unutmazdi, görüyorduk. Çocuklari Anneler Günü’nde onun gönlünü hos edecek hediyeler getirirdi. Bugün ise yok. Çocuklari, torunu yok. Ölüm yildönümleri. Ilk günkü gibi acisi yüreginde taze. Hepimiz için geçerli, çünkü biz aileyiz. O günü tarif edemiyorum” diye konustu.

Babasini ve iki kardesini kaybeden Recep Yaman ise annelerin hepsi magdur, gözleri çocuklarinin yolunda oldugunu dile getirdi.

“Hepsi bize hediye getirecekti diye bekleyecekti. Hepsi umutsuz, hediyesiz kaldilar. Hem Anneler Günü, hem de sehitlerimizin ölüm yildönümü ayni güne denk gelmesi daha da acilari da büyüdü” diyen Yaman, sunlari söyledi:

“Her yil ayni günü sanki sehitlerimizi yeni defnediyoruz gibi o aciyi yasiyoruz. Gördügünüz gibi terör örgütü Kürt-Türk ayirt etmiyor. Onlarin meselesi Türkiye’yi bölmek. Bu sehitlerimiz hepsi Kürt. Onlarin zihniyeti ile Israil’in zihniyeti ayni. Benim gözüm de ikisi de terör. Çoluk, çocuk, kadin demeden katlediliyor. Burada da ayni sekilde PKK da yapiyor. Terör örgütü, çoluk, çocuk, Türk, Kürt demeden katlediyor. “
Kaynak: İHA