Zonguldak'ta Engelliler Haftasi Kutlandi

Zonguldak’ta Engelliler Haftasi törenle kutlandi.

Zonguldak'ta Engelliler Haftasi Kutlandi
Türkiye Sakatlar Dernegi Zonguldak Sube Baskaligi tarafindan Engelliler haftasi kapsaminda Valilik önünde tören düzenlendi.

Törene, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Cezmi Yalinkiliç, Zonguldak Belediye Baskani Tahsin Erdem, Aile Sosyal Politikalar Il Müdürü Mehmet Türkmen, Zonguldak Engelliler Dernegi Baskani Hüseyin Sirin, Çatalagzi Engelliler Dernegi Baskani Özcan Albas ve ögrenciler katildi.

Protokol üyeleri bando esliginden Madenci Aniti’ndan Valilik önüne yürüdü.

Program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Zonguldak Engelliler Dernegi üyeleri çelenk birakti. Günün anlam ve önemi belirten konusmayi yapan Hüseyin Sirin söyle dedi:

"Engellilerin sorunlarini maalesef yine gündeme getirmek zorunda kaliyoruz. Bilindigi gibi engelli raporlari, engellilerin yasam haklarinin kullanilmasi bakimindan engelliler için hayati önem tasimaktadir. 2019 yilinda yapilan son düzenleme ile engellilerin rapor almasi ve engel oranlari düsürüldü. Engelli oldugu halde yüzde 40 engel raporu almayan engelliler maalesef zor durumda kaldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafindan yayinlanan saglik uygulama tekniginin son derece engelliler açisindan büyük olusturdu. Kronik hastalar, yaslilar daha zor sartlarda hayat sürdürmek zorunda kaldi. Yararlanma haklari kisitlanirken destek fiyatlari maalesef enflasyon karsisinda tamamen yok olmus durumda. Bu açik biçimde engellilerin gerekçe duydugum desteklere erisimini çok zor zorlamis durumdadir.2022 sayili yasa ile verilmekte olan sosyal yardim tutarlari da basta gida olmak, enflasyon karsisinda çok zayiflamis durumdadir. Birlesmis Milletler artik temel bir ülkesine düsünen, insana yarasir bir yasam için gereken adimlari mutlaka atilmali ve engellilerin insan yasama hakki hayata geçirmelidir diyoruz. Hepinizi tekrar sevgiyle, saygiyla selamliyorum."

Program hatira fotografinin çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA