Zabit Katibinin Yargilandigi Davada Ara Karar Açiklandi Açiklamasi Tutukluluk Halinin Devamina Hükmedildi

Bakirköy Adliyesi’nde zabit katibi olarak çalisirken, yüksek kar getirisi vaadiyle vatandaslari milyonlarca lira dolandiran zabit katibi Süleyman Demirel’in yargilandigi davada sanigin tutukluluk halinin devamina hükmedildi. Zabit katibi durusmada, “Herkes benden para aldi, ödeme yaptigim insanlar beni kullandi. Simdi tek suçlu ve sorumlu ben oldum” dedi.

Zabit Katibinin Yargilandigi Davada Ara Karar Açiklandi Açiklamasi Tutukluluk Halinin Devamina Hükmedildi
Bakirköy Adliyesi Agir Ceza Mahkemesi’nde zabit katibi olarak görev yaparken yüksek kar getirisi vaadiyle 8 vatandasi milyonlarca lira dolandiran zabit katibi Süleyman Demirel’in yargilanmasina devam edildi. Bakirköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nce Bakirköy Adliyesi Konferans Salonu’ndan görülen durusmada tutuklu zabit katibi sanik Süleyman Demirel ve Abbas Kirmizi, bir kisim tutuksuz saniklar ve taraflarin avukatlari hazir bulundu.

“Bu dosyada tefecilikle suçlaniyorum ama Emel bana kanser oldugunu söyleyip birçok kez para aldi”

Görülen davada tutuklu sanik Demirel, durusma salonunda tutuksuz sanik olarak hazir bulunan eski esi Emel D.’nin olaylarin en basindan beri her seyden haberdar oldugunu belirttigi savunmasinda “Ben bahis oynuyordum. Bunu Emel dahil herkes biliyor. Ben bu dosyada tefecilikle suçlaniyorum ama Emel bana kanser oldugunu söyleyip benden birçok kez para aldi. Benden aldigi parayi bir yil sonra geri ödedi” ifadelerini kullandi.

“Beni Sarallar çetesine gidip sikayet etti”

Savunmalarina devam eden sanik Demirel “Burada bulunan herkes beni kullandi. Benden paralari aldilar daha sonra olayin tek suçlusu benmisim gibi yansittilar. Herkes benden para aldi, ödeme yaptigim insanlar beni kullandi. Simdi tek suçlu ve sorumlu ben oldum. Bu olaylar yasanirken Levent Siratas beni Sarallar çetesine gidip sikayet etti.

“Bir lira bile alamadigim olay için 10 milyon liralik evim su an satista”

Durusmada savunma yapan ve Levent Siratas’in eski esi oldugunu söyleyen tutuksuz sanik Emel Danis “Ben hiçbir suça ve örgüte dahil olmadim yardim etmedim. Ayrica Levent Sirttas’in eski esiyim Levent Süleyman’a özenip bu islere girmistir. Eski esim Levent, bu islere bulastigini ögrenip ona tepki gösterdigimde, beni oglumun en yakin arkadasinin annesi olan kisiyle aldatmistir. Süleyman’i günde bes alti kere ariyordum. Bir lira bile alamadigim olay için 10 milyon liralik evim suan satista çok magdurum.

Görülen davada savunma yapan sanik avukatlari saniklarin beraatlarini aksi kararda ise adli kontrol sartiyla tahliyelerin talep ettiler.

Saniklarin tutukluluk hallerinin devamini talep etti

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet Savcisi saniklarin üzerlerine atili suçlari islediklerine dair delillerin ortada oldugunu belirterek tutukluluk hallerinin devamina karar verilmesini talep etti.

Tutukluluk halinin devamina hükmedildi

Görülen davada mahkeme ara kararini açikladi.

Tutuksuz saniklarin haklarinda bulunan yurt disi çikis yasagi tedbirinin devamina karar veren mahkeme, tutuklu saniklarin tutukluluk halinin devam etmesine hükmederek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA