Vali Toraman Açiklamasi 'Yilin Ilk Dört Ayinda Asayis Olaylari Sonucu 181 Sahis Tutuklandi'

Elazig Valisi Ömer Toraman, yilin ilk 4 ayinda meydana gelen asayis olaylarinda 181 kisinin tutuklandigini söyledi.

Vali Toraman Açiklamasi 'Yilin Ilk Dört Ayinda Asayis Olaylari Sonucu 181 Sahis Tutuklandi'
Elazig Valiligi tarafindan "Asayis ve Güvenlik" konulu bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Il Emniyet Müdürlügü’nde düzenlenen toplantiya Vali Doç. Dr. Ömer Toraman’in yani sira Il Emniyet Müdürü Adnan Karayel ve Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Evren katildi.

Toplantida konusan Vali Toraman, Elazig’da 2023 yilinin ilk 4 ayi ile 2024 yilinin ilk 4 ayinda meydana gelen asayis olaylarina iliskin istatistikleri paylasti. Kent genelinde yürütülen çalismalar ve operasyonlar hakkinda bilgi veren Vali Toraman, “Ilimizin huzur ve güvenligi adina bir taraftan önleyici kolluk hizmetlerini yürütüyoruz, diger taraftan da suçlularin yakalanmasi ve suç hadiselerinin aydinlatilmasi için çalisiyoruz. Ilimizde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ilk 4 aylik dönemde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan özverili çalismalar ve gerçeklestirilen operasyonlar sonucu meydana gelen olaylar 2023 yilinin ayni dönemiyle karsilastirildiginda evden, is yerinden, kurumdan ve otodan hirsizlik olaylarinda toplam yüzde 33’lük bir düsüs görülmüstür" dedi.

Gasp olaylarinda da yüzde 39 oraninda düsüs saglandigini aktaran Toraman, "Kasten yaralama olaylarinda da geçen yila oranla yüzde 5 oraninda düsüs görülmüstür. Yilin ilk 4 ayinda asayis olaylari sonucu 181 sahis tutuklanmis ve 204 sahis adli kontrol karari ile denetim altina alinmistir. Yapilan sorgulamalar ve gerçeklestirilen operasyonlar sonucu hakkinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan 566 sahis tutuklanarak cezaevine gönderilmis ve ifadeye yönelik aranan 729 sahis da yakalanarak adli mercilere teslim edilmistir. Yakalama oranini geçen yilin ayni dönemleriyle mukayese ettigimiz zaman yüzde 47’lik bir artis oldugunu görüyoruz” diye konustu.

Narkotik suçlarla mücadele çalismalarina deginen Vali Toraman, “Burada da hem Il Jandarma Komutanligi hem de Il Emniyet Müdürlügü, uyusturucu ile mücadelede amansiz takiplerini sürdürüyorlar. Uyusturucu imalatçilarina, saticilarina ve kullanicilarina dönük takiplerini yogun bir sekilde yürütüyorlar. Bu çerçevede yilin ilk 4 ayinda 874 operasyon icra edildigini söyleyebiliriz. Bu operasyonlarin neticesinde geçen yilla mukayese ettigimizde yakalanan süpheli sayisi yüzde 56’lik bir artisa tekabül ediyor. 836 sahis narkotik suçlarla mücadele kapsaminda süpheli olarak yakalanmis ve haklarinda islemler yürütülmüstür. Bu yakalanan sahislardan 84’ü adli mercilerimizce tutuklanarak cezaevine sevk edilmistir. Geçen yila oranla tutuklamalar da yüzde 79’luk bir artisa tekabül ediyor. Ayrica 327 süpheli hakkinda da adli kontrolle denetim karari verilmistir. Operasyonlarimizin sayisi geçen yila göre yüzde 80’lik bir artisa tekabül ediyor. Uyusturucu ile mücadele konusunda toplumun bilgilendirilmesi çerçevesinde yürüttügümüz projeler var. En Iyi Narkotik Polis Anne, Narko Yetiskin ve Narko Gençlik gibi bu projeler çerçevesinde egitim faaliyetlerimizde su ana kadar ilk 4 ayda 10 bin 451 kisiye ulastik. Bu ilk 4 ayda yapilan operasyonlar neticesinde ele geçirilen uyusturucunun toplam miktari 352 kilogram. Ayrica 17 bin 430 adet de uyusturucu hap ele geçirildi” seklinde konustu.

Kaçakçilik ve organize suçlarla ve terörle mücadeledeki çalismalarinin da titizlikle yürütüldügünü ifade eden Toraman, “Yine bu kapsamda da yilin ilk 4 ayinda kolluk kuvvetlerimiz 159 operasyon gerçeklestirmis. Bu operasyonlar neticesinde yakalanan süphelilerden 59 süpheli tutuklandi, 27 sahis hakkinda da adli kontrol karari verildi ve onlarin takipleri yapiliyor. Operasyon sayisini geçen yilla mukayese ettigimizde yaklasik yüzde 37’lik bir artis var. Operasyon sayilarini arttirarak baskimiza suç ve suç ile mücadelede bütün imkanlarimizi kullanarak devam edecegiz. KOM çerçevesinde daha önce isledigi suçlardan dolayi haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan ve adli makamlarca adliyeye çagirilan sahislarin yakalanmasi için da yogun çaba harcaniyor. Bu çerçevede yakalanan ve cezaevine teslim edilen sahislarin sayisinda geçen yilla mukayese ettigimizde de yaklasik yüzde 79’luk bir artis söz konusu. Hem fiziksel alanda terörle mücadeleyi kapsadigi gibi sanal alemde de terör suçlariyla da mücadele etkin bir sekilde yürütülüyor. Bu minvalde yilin ilk 4 ayinda 77 islem yapildi. Bu yapilan islemler içerisinde 4 sahis tutuklanarak cezaevine teslim edilmis, 4 sahis hakkinda da adli kontrol karari verilmistir” dedi.

Kaynak: İHA