Selendi Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi Faaliyete Geçti

MASKI Genel Müdürlügü, Selendi ilçe merkezi için insa ettigi ileri biyolojik atik su aritma tesisini faaliyete aldi. Zafer Mahalle Muhtari Tevfik Ugur da, “Atik su aritma tesisimiz Selendi için gerçekten çok önemli bir yatirim. Dogaya ve ekosisteme çok büyük faydasi olacagina inaniyorum. Herkese çok çok tesekkür ediyorum. Ferdi Baskanimiza da çok çok tesekkür ediyorum. Selendi için yapacagi daha çok yatirimlar var. Ferdi Baskanima can-i gönülden inaniyorum” dedi.

Selendi Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi Faaliyete Geçti
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü bünyesinde Selendi ilçe merkezi için insa edilen atik su aritma tesisi faaliyete alindi. Selendi merkezin evsel nitelikli atik sularinin aritilacagi tesis, 10 bin esdeger nüfusa hitap edecek. Tesiste, yilda 310 bin metreküp atik su aritilacak. Ilçe merkezinde görev yapan mahalle muhtarlari da tesisin kendileri için önemine deginerek, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’e tesekkür ettiler.

Zafer Mahalle Muhtari Tevfik Ugur, “Atik su aritma tesisimiz Selendi için gerçekten çok önemli bir yatirim. Bu yatirim inanilmaz güzel. Dogaya ve ekosisteme çok büyük faydasi olacagina inaniyorum. Herkese çok çok tesekkür ediyorum. Ferdi Baskanimiza da çok çok tesekkür ediyorum. Selendi için yapacagi daha çok yatirimlar var. Çok güzel hizmetler yapacaktir. Ferdi Baskanima can-i gönülden inaniyorum” derken, Serefiye Mahalle Muhtari Muhsin Yilmaz, “Bu tesiste emegi olan herkese çok tesekkür ediyorum. Devamini Ferdi Baskanimdan bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Fatih Mahalle Muhtari Yakup Islek de sunlari söyledi: “Bu tesis yapilmadan önce Selendi’nin bütün atik su giderleri direkt Selendi Çayi’na akiyordu. Kötü koku, ayni zamanda sinek gibi büyük problemlere yol açiyordu. Dogaya da asiri derecede zarar vermekteydi. Bu problemler ortadan kalkmis oldu”

“Tesisler sadece Manisa için degil, Ege Bölgesi için büyük öneme sahip”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek de atik su aritma tesisi yatirimlarinin sadece Manisa için degil, Ege Bölgesi için büyük önem tasidigini ifade ederek, “Manisamiz, bereketli topraklariyla ülkemizde en çok tarimsal faaliyetin yapildigi iller arasinda yer aliyor. Ekolojik dengenin korunmasi için atik su aritma tesisleri de büyük bir önem tasiyor. Bu kapsamda, Selendi ilçe merkezinin evsel nitelikli atik sularini aritmak için insa edilen tesisi de faaliyete aldik. Manisamiza, Selendimize, hayirli olsun” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA