Samsatli Gençler Tarih Ve Kültürünü Taniyor

Adiyaman’in Samsat ilçesinde egitimlerini sürdüren ortaögretim son sinif ögrencileri Adiyaman’daki tarihi yerlerini ziyaret etti.

Samsatli Gençler Tarih Ve Kültürünü Taniyor
Samsat Kaymakamligi himayelerinde Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde hayata geçirilen “Ögrencilerimiz huzurun ve kardesligin kenti Adiyaman’i kesfediyor” projesi kapsaminda Samsat Çok Programli Anadolu Lisesi ve Samsat Safvan Bin Muattal Anadolu Imam Hatip Lisesi 12. sinif ögrencileri ve bu okullarda görev yapan ögretmenler, Kahta ilçesinde bulunan Cendere Köprüsü, Nemrut Dagi Milli Parki, Karakus Tümülüsü, Arsemia Antik Kenti, Eski Kâhta Kalesi ve yol güzergahinda bulunan diger tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Samsatli ögrenciler, yogun olarak geçirdikleri ders çalisma ve sinavlara hazirlik çalismalarinda biraz olsun dinlenme, motive olma ve kentini daha iyi tanima amaciyla gerçeklestirdikleri gezi ile Adiyaman’in tarihine yolculuk yapti.

Gezi öncesi ögretmen ve ögrenciler ile bir araya gelen Samsat Kaymakami Süleyman Bakan, “Bugün sizleri tarihi, kültürü ve bünyesinde pek çok güzelligi barindiran, birçok uygarliktan izler tasiyan ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Nemrut Dagi, Karakus Tümülüsü, 1800 yillik Cendere Köprüsü ve Kahta Kalesi gibi Adiyaman’in tarihi yerlerine yolcu ediyoruz” diyerek ögretmen ve ögrencilere hayirli yolculuklar diledi.
Kaynak: İHA