Rektör Kirisik Açiklamasi 'Sosyalfest Ilahiyat'a Ev Sahipligi Yapacak Olmaktan Ötürü Heyecanliyiz'

Karabük Üniversitesi Sosyalfest Ilahiyat Sosyal Bilimler Festivali’ne ev sahipligi yapacak.

Rektör Kirisik Açiklamasi 'Sosyalfest Ilahiyat'a Ev Sahipligi Yapacak Olmaktan Ötürü Heyecanliyiz'
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik’in baskanliginda, Islâm’in, dünyanin bugün karsi karsiya kaldigi toplumsal sorunlarin çözümüne yönelik pekistirici ve kusatici rolü hakkinda Türkiye ve dünya ölçeginde farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenecek Sosyalfest Ilahiyat Sosyal Bilimler Festivali’nin ilk icra kurulu toplantisi gerçeklestirildi.

Sosyalfest Ilahiyat Sosyal Bilimler Festivali, Müslüman dünyasinin yüzyillardir ortaya koydugu essiz medeniyet birikiminin gözünden bugünü kavramayi, insani ve dünyayi merkeze alan yenilikçi yaklasimlarin kapisini aralamayi hedefliyor.

Festivalin alan etkinliklerinin temasi ise kendisini toplum hayatindan soyutlayan, dünyaya ve yasama sirtini çeviren degil; toplumun bir parçasi olarak dünya hayatinin iyi ve kötü sartlari ile karsilasan ve bunlarin üstesinden gelmeye çalisan ideal insan modeli üzerinde sekilleniyor.

Toplantida konusan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Karabük Üniversitesi olarak Islami Ilimler alaninda yenilikçi fikirlerin gelismesine katki sunacak Sosyalfest Ilahiyat için bir araya geldiklerini belirterek, “Islami Ilimler alaninda yeni yaklasimlar ortaya konmasi vizyonu dogrultusunda ilgili birçok paydasi ortak bir zeminde bulusturacak Sosyalfest Ilahiyat’a ev sahipligi yapacak olmaktan ötürü heyecanliyiz. Sosyalfest Ilahiyat, sadece akademisyenlerin, profesyonellerin ve ögrencilerin bir araya gelmesini saglamakla kalmayacak, toplumsal birlikteligin ve kaynasmanin en önemli unsuru olarak ümmet içerisinde sevgi, kardeslik ve dostluk baglarini güçlendirecek, bütün insanligin arasinda baris ve kardeslige dayali güçlü manevi ve ilmi baglar kurulmasina katkida bulunacak” diye konustu.

Insanin, Islâm sayesinde hem Allah’a hem kendisine hem de parçasi oldugu topluma karsi sorumluluklari oldugunu hatirladigini ve irade göstererek bunlari yerine getirmeye çalistigini vurgulayan Rektör Kirisik, “Bu yolculugunda Islâm medeniyetinin tecrübe ve birikimini kendisine rehberlik ederken bulur. Insanin hem ferd hem toplum olarak Islâm’in emir ve önerileri dogrultusunda bir yasam sürebilmesi için bu rehberlik oldukça önemlidir. Bu rehberligin önemi toplumsal çalisma basliklarinin zenginlestigi ve sosyal iliskilerin yogunlastigi ve teknik ilerlemeler ile birlikte fiziki sinirlarin kalktigi günümüzün dünyasinda daha da belirgin bir karaktere bürünmüstür. Islâm, fert ve toplum yasamina bütüncül bir bakis açisi ile yaklasarak dünya hayatinda huzurun, güvenin ve mutlulugun egemen olmasini ister. Sosyalfest Ilahiyat Sosyal Bilimler Festivali’nin bu amaca yönelik önemli bir girisim oldugunu vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA