Osmangazi Belediyesi'nden Vatandasa 100 Bin Fide

Osmangazi Belediyesi, vatandaslari balkon ve teraslarda tarim yapmaya tesvik etmek adina 100 bin domates, biber ve patlican fidesi dagitti.

Osmangazi Belediyesi'nden Vatandasa 100 Bin Fide
Osmangazi Belediyesi, Ekolojik Yasam Merkezi’nde ata tohumlari ile üretilen 100 bin domates, biber ve patlican fidesini vatandaslara ücretsiz olarak dagitti.

Ata tohumlarinin tarimsal üretimde kullanilmasini arttirmayi ve gelecek nesillere aktarilmasini hedefleyen Osmangazi Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen fide dagitimina vatandaslarin ilgisi büyük oldu. Fidelerden alabilmek için Fomara Meydani’nda uzun kuyruklar olusturan vatandaslar, sadece çiftçilerin degil halkin da bahçe ve balkonlarinda tarimsal üretim yapmalarina aracilik ettigi için Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkürlerini sundu.

Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’in sehir disindaki programi nedeniyle katilamadigi fide dagitim töreninde vatandaslara fideleri Osmangazi Belediye Baskan Vekili Hande Apaydin ve Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Mutlu Esendemir dagitti.

Osmangazi Belediyesi olarak yerli üretimi ve çiftçileri desteklediklerini ifade eden Esendemir, “Osmangazi bir tarim ilçesi. Tarimi ilçemizde daha da güçlendirecegiz. Önümüzde hafta 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni büyük bir coskuyla kutlayacagiz. Çocuklarimiza ve gençlerimize saglikli yarinlar olusturmak adina organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak amaciyla 100 bin fideyi vatandaslarimizla bulusturduk” dedi.

Osmangazi Belediye Baskan Vekili Hande Apaydin da, “Organik tarimi desteklemek adina vatandaslarimiza ata tohumlari ile ürettigimiz fideleri ücretsiz olarak dagitiyoruz. Vatandaslarimizin saglikli besine ulastirmalarini kolaylastirmak adina bir adim attik. Çevre bilinci olusturmak ve tarimda sürdürebilirlik adina Osmangazi Belediyesi olarak kararli adimlar atmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA