Ögretmenler Is Birakip Siddetin Son Bulmasini Istedi

Manisa’nin ilçelerinde tüm sendikalara bagli ögretmenler bir günlük is birakarak düzenledikleri basin açiklamalariyla ögretmenlere yönelik siddetin son bulmasini istedi.

Ögretmenler Is Birakip Siddetin Son Bulmasini Istedi
Manisa’nin Turgutlu, Alasehir, Kula ve Sarigöl ilçelerinde ögretmenler bir günlük is birakarak ögretmenlere yönelik saldirilarin ve siddetin son bulmasini istedi.

Turgutlu’da Egitim-Is ve Egitim-Sen sendikalari Turgutlu temsilcilikleri Turgutlu Orta Parkta düzenlenen basin açiklamasiyla Istanbul Eyüpsultan’da özel bir lisenin müdürü Ibrahim Oktugan’in, lise ögrencisi Y.K. tarafindan öldürülmesini protesto etti.

Sarigöl’de Türk Egitim Sen üyesi ögretmenler Belediye Meydaninda basin açiklamasi yaparak egitimde ögretmenlere yönelik siddeti protesto etti. Ögretmenler egitimde siddete son konulu açiklamada bulunurken vatandaslar da ögretmenlere destek verdi.

Kula’da Türk Egitim-Sen, Memur-Sen, Egitim Bir-Sen, Egitim-Sen, Hürriyetçi Egitim-Sen, Anadolu Egitim Sendikalari, Egitim ve Bilim Isgörenleri Sendikasi, Kula Egitim ve Bilim Gücü Dayanismasi Sendikasi da düzenledikleri açiklamalarla saldirilari protesto etti. Egitim Bir-Sen adina açiklama yapan Halk Egitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Izci yasananlarin artik son bulmasi çagrisinda bulunurken, caydirici tedbirlerin alinmasi gerektigini söyledi.



Sehzadeler ilçesinde Türk Egitim Sen Manisa Subesi, Istanbul Eyüpsultan’da bir lisede ögrenci tarafindan öldürülen okul müdürü Ibrahim Oktugan için eylem gerçeklestirdi. 1 günlük is birakan ögretmenler ellerinde Türk bayraklari ve Atatürk portesiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydani’ndan Cumhuriyet Meydanina kadar sloganlar atarak yürüdü. Bir ögretmen ise ‘Yeter artik ölmek istemiyoruz, siddete son, silah degil kalem’ yazili kanli önlük giyerek eyleme destek verdi. Cumhuriyet Meydani’nda hayatini kaybeden bütün ögretmenler için 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Alasehir ilçesinde de tüm sendikalara bagli ögretmenler bir günlük is birakarak düzenledikleri basin açiklamalariyla siddetin son bulmasi çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA