Netanyahu'dan ABD'ye Açiklamasi 'Gerekiyorsa Yalniz Kaliriz'

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, Refah’a genis çapli kara operasyonu gerçeklestirmesi halinde silah tedarikini durduracagini açiklayan ABD yönetimine dolayli cevap vererek, “Yalniz kalmamiz gerekiyorsa yalniz kalacagiz. Daha önce de söyledigim gibi gerekirse tirnaklarimizla savasacagiz” dedi.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, ülkesine geçtigimiz hafta bir silah sevkiyatini durduran ABD yönetimine yayimladigi görüntülü mesajla üstü kapali cevap verdi. Basbakan Netanyahu, Israil’in su anda bagimsizligini ilan ettigi 1948 yilina göre çok daha güçlü oldugunu ifade etti.

Netanyahu, “Düsmanlarimizi ve bizi yok etmek isteyenleri yenmek için kararliyiz ve birlik içindeyiz. Yalniz kalmamiz gerekiyorsa yalniz kalacagiz. Daha önce de söyledigim gibi gerekirse tirnaklarimizla savasacagiz” ifadelerini kullandi.

“Umarim sorunlari asariz”

Netanyahu ayrica ABD televizyonuna verdigi bir röportajda kendisinin ve Biden’in Gazze’deki savasla ilgili anlasmazliklarinin üstesinden gelebileceklerini umdugunu söyledi.

Netanyahu, "Sik sik anlasmalarimiz oldu ama fikir ayriliklarimiz da oldu, bunlari asmayi basardik. Umarim artik bunlari da asabiliriz ama ülkemizi korumak için üzerimize düseni yapacagiz” diye konustu.



Biden’in açiklamasi gündem olmustu

ABD Baskani Joe Biden ABD medyasina verdigi röportajda, Israil’in Gazze Seridi’nde güneyinde 1 milyondan fazla sivilin sigindigi Refah’a genis çapli kara saldirisiyla girmesi durumunda Israil’e silah göndermeyi durduracagini açiklamisti. Biden, “Eger Refah’a girerlerse, henüz (kapsamli bir saldiriyla) girmediler, eger girerlerse o zaman Refah’ta ve diger sehirlerde kullanilan silahlari göndermeyecegimi açikça belirttim” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA