Mugla Büyüksehir, Yol Üstü Otoparki MUTTAS Kanaliyla Isletecek

Mugla genelinde ilk uygulama basladiginda tartismalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulamasi, ihaleyi alan firmanin sözlesmesinin bitmesinin ardindan sözlesme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çikarilmadi.

Mugla Büyüksehir, Yol Üstü Otoparki MUTTAS Kanaliyla Isletecek
31 Mart yerel seçimleri esnasinda vatandaslardan gelen talepler dogrultusunda yol üstü otopark ihalesini sözlesme tamamladiktan sonra tekrar firmalar ile sözlesme yenilemeyeceklerini açiklayan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, bu sözünü tutarak sözlesmesi sona eren yol üstü otopark uygulamasinin yapildigi tüm ilçelerde yeni bir ihale yapilmazken, firma ile de sözlesme yenilenmedi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Mayis ayi Belediye Meclis toplantisinda yol üstü otopark isletmesi ile ilgili gündem maddesinde Mugla genelinde ana caddeler üzerinde uygulanan yol üstü ücretli otopark uygulamasinda yetki Mugla Büyüksehir Belediyesi iktisadi isletmesi MUTTAS’a devredildi. Büyüksehir Belediye Meclis toplantisindan sonra 13 Ilçe Belediye Baskani ile açiklama yapan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, “Daha önce yol üstü otoparklar ihale ile veriliyordu firmalara. Firmalar tarafindan yol üstü otopark isletmesi sürdürülüyordu. Ancak seçim esnasinda ve sonrasinda vatandaslarimiz ile yaptigimiz görüsmelerde halkimizin ve esnafimizin ekseriyet bölümünün bu uygulamadan rahatsiz oldugunu tespit ettik. Su anda firmalarin ihale sözlesmeleri bitmisti. Onlari yenilemedik ve yeniden ihaleye çikmama karari aldik. Bugün Mugla Büyüksehir Belediye Meclisimizin aldigi karar ile bu konunun Belediyemizin istiraki MUTTAS tarafindan yönetilmesi gerektigini, yani Belediye tarafindan bunun opere edilmesini kararlastirdik. Bundan sonraki süreçte ilk planda belirledigimiz belli noktalarda MUTTAS’in istihdam edecegi personel ve makine araç gereç vasitasi ile vatandaslarimizin kesinlikle rahatsiz olmayacagi, belli bir sürenin ücret disi birakilacagi, araci ile bankaya gelmis, markete gelmis o sürenin ücretsiz olarak degerlendirilmesi, o sürenin üzerinde o bölgedeki trafik güvenligini, trafik düzenlemesini yapmak üzere belli bir oranda fiyatlandirilacagini buradan vatandaslarimiz ile paylasmak istiyorum. Bu fiyatlandirma konusu da meclisimizin gündemine getirilecektir. Meclis üyelerimiz, Belediye baskanlarimiz, bölgedeki esnaflarimiz, esnaf odalarimiz ve o bölgede yasayan halkimizin da fikirlerini alacagiz bu konuda. Su anda yol üstü otopark isletmesi ile ilgili yetkiyi MUTTAS’a devrettik, ancak MUTTAS’in bu yetkiyi kullanirken hangi yöntemi izleyecegi veya nasil bir fiyatlandirma yapilacagi yine toplumsal mutabakat saglanarak ortaya çikacak. Ben vatandaslarimizin bu konuda rahatsiz olmayacagina eminim. Çünkü hem belediye istihdam olusturacak burada, gençlerimize belli bir oranda istihdam saglanacak hem de çok daha uygun fiyatlara hem trafik düzeni saglanacak, hem de vatandaslarimizin yararlanmasi saglanacak” dedi.

Kaynak: İHA