Konyali Annelerden Gazzeli Annelere Destek

AK Parti Konya Kadin Kollari Baskani Esra Dogan Candan, Gazzeli anneler için susmayacaklarini belirterek, “Birlesmis Milletler kadin biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadin öldü. Günde ortalama 63 kadin hâlâ ölüyor ve bunlarin 37’si ise anne” dedi.

Konyali Annelerden Gazzeli Annelere Destek
AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskanliginca 81 ilde es zamanli olarak "Gazze’de yasam haklari elinden alinan anneler için" açiklama yapildi. AK Parti Konya Il Kadin Kollari Baskani Esra Dogan Candan tarafindan Kültürpark’ta düzenlenen basin açiklamasina AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, partililer ve kadinlar katildi.

AK Parti Konya Kadin Kollari Baskani Esra Dogan Candan, pazar günü Anneler Günü oldugunu hatirlatarak, “Pazar günü Anneler Günü. Günlerdir her yerde tatli bir telas yasaniyor. Anneler Günü öksüzlerin ve evladini kaybeden annelerin de agir imtihani. Fakat bir yandan da dünyanin orta yerinde, yani basimizda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yasanan soykirim nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamisti. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarimizi, Gazzeli anneler ise çocuklarina verecek bir lokma ekmegi bekliyor. Bizler karismasin diye çocuklarimizin defterlerine, kitaplarina isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teshis edilebilsin diye çocuklarinin kollarina isim yaziyor. Bir kadin, bir anne olarak çok net ifade ediyorum; Her can tek, her can biricik ve bir cana kiyan tüm insanliga kiymis gibidir” dedi.

Kadin Kollari Baskani Candan, “Biz anneler olarak yine de Israil’e bir kez daha çagrida bulunuyoruz; ateskes için bir adim bekliyoruz. Yasanan tüm zulme, aciya ragmen, esini, evladini, ailesini kaybetmesine ragmen çocuklari için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direnis bitmez ve kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadinlar olarak haykiriyoruz: Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artik Israil, kanli ellerini sivillerin, annelerin, çocuklarin üzerinden çek” diye konustu.

Kaynak: İHA