Kariye Camii'nde 79 Yil Aradan Sonra Ilk Cuma Namazi

Fatih’te bulunan ve Istanbul’un fethinin ardindan camiye çevrilen Kariye Camii 79 yil aradan sonra ibadete açildi. 79 yil sonra ibadete açilan Kariye Camii’nde bugün ilk Cuma namazi vatandaslarin katilimiyla kilindi.

Kariye Camii'nde 79 Yil Aradan Sonra Ilk Cuma Namazi
Kültür ve Turizm Bakanligi Vakiflar Genel Müdürlügü mülkiyetinde olan ve 21 Agustos 2020 tarihli Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile cami statüsüne çevrilen ve 79 yil aradan sonra ibadete açilan Fatih’te bulunan Kariye Camiinde bugün ilk Cuma namazi kilindi.

“Camilerimizin içi daima dolu olsun

Namaz için camiye geldigini söyleyen Hüseyin Kuzu, “Evim burada oldugu için bütün vakitlere gelmeye çalisiyoruz. Cuma namazi vesilesiyle gelmek baska bir güzellik. Geç kalmis bir durum. Camilerimizin içi daima dolu olsun. Müminin gelmesi gereken yer burasi. Allah güzelliklerden ayirmasin, daim eylesin” dedi.



“79 yildir kapaliydi ilk cumayi burada kildik”

Esenyurt’tan Cuma namazi için geldigini söyleyen bir kisi de, “Ben Esenyurt’tan geldim. Burasi 79 yildir kapaliydi ilk cumayi burada kildik. Ayasofya’da da ilk Cuma namazini kilmaya gitmistim. Ama iki camide de içeride kilmak nasip olmadi, disarida kildim bugünlere sükürler olsun. Ömründe herkese nasip olmaz” seklinde konustu.

Cuma namazi için Kariye camiine gelen vatandaslara lokum ikraminda bulunuldu.
Kaynak: İHA