Istanbul Gelisim Üniversitesi'nde Gastronomi Senligi Düzenlenecek

Istanbul Gelisim Üniversitesi, 15 Mayis 2024 tarihinde ilk kez IGÜ Kule Bahçe’de gerçeklestirecegi Gastronomi Senligi’nde 30’dan fazla firma ve Onur Konugu olarak Sef Mehmet Yalçinkaya basta olmak üzere alaninda uzman sefleri agirlayacak.

Istanbul Gelisim Üniversitesi'nde Gastronomi Senligi Düzenlenecek
Gastronomi Senligi, akademi ve sektör öncüleriyle gerçeklestirilecek olan GastroTalks söylesileri, panayir alaninda müzik esliginde sunulacak yiyecek ve içecek ikramlariyla kampüse senlik havasini tasiyacak. Yaklasik 1300 Gastronomi ögrencisiyle Istanbul’da en fazla ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde ögrenciye sahip olan IGÜ, düzenlenen senlikte gastronomi dünyasinin öncü firmalarini agirlayacak. Gerçeklesecek senlikte gastronomi sektöründeki basari hikayeleri ile birlikte yapay zeka kullanimi, güncel yatirim trendi kahve ve firin isletmeleri, yenilikçi teknolojiler, sektörün büyüme egilimi, ikonik restoranlar ve restoran siralamalari degerlendirilecek.

Iki oturumdan olusacak senligin ilk oturumunda Karaköy Güllüoglu Baklavalari’ndan Nadir Güllüoglu, Öztiryakiler’den Tahsin Öztiryaki, Koza Gida’dan Osman Sekban ve Ekol Food’tan Önder Bilen firmalarinin basari hikayelerini anlatacak.

Seflerden basari hikayeleri

Senligin ikinci oturumunda gençlere isik olacak basarili sefler hikayelerini anlatacak. Sheraton Istanbul Levent’ten Sef Muhittin Fidan, Rönesans Polat Istanbul’dan Sef Arif Madakbas, Hilton Otel’den Sef Gökhan Özcan, Raffles Otel’den Sef Okan Aydemir, Swiss Otel’den Sef Soner Kesgin, Marriott Marmara Sea Otel’den Sef Mehmet Faruk Yardimci, Big Chef’ten Sef Senol Demirtas, Harmony Green Village’dan Sef Emre Karakafa sektöre dair deneyimlerini paylasacak.

Hem sektörel hem de akademik deneyimi bir araya getirmeyi amaçlayan Gastronomi Senligi’nde ögrenciler, bir yandan eglenirken bir yandan da sektörün önde gelen sefleri ve firmalariyla bir araya gelerek kariyer planlamasi yapabilecek. Ögrenciler, senlik boyunca firmalarla görüsmeler yaparak gelecegini sekillendirecek staj ve is imkânlari bulabilecek.

“Gastronomi alaninda kendini gelistirmek isteyen her ögrenci davetli”

Istanbul Gelisim Üniversitesi Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli, sürdürülebilirlik çalismalariyla öne çikan IGÜ’nün gastronomi bölümlerine verdigi önemi vurgulayarak gerçeklestirilecek senligin kurum ögrencilerinin yani sira gastronomi alaninda kendini gelistirmek isteyen gençlere de fayda saglayacagini belirtti.

Doç. Dr. Serdar Egeli, “Kurumumuzda ögrenim gören ögrencilerimiz basta olmak üzere kurum disindan lise, ön lisans ve lisans düzeyinde ögrenim görmekte olan ögrencilere de kapilarini açacak olan senlik; katilimcilara kendini kesfetme, farkindalik olusturma ve sektör öncüleriyle tanisma imkâni sunacaktir.” dedi.

Kaynak: İHA