Gümüshane Valisi Tanrisever, Nisan Ayinin Güvenlik Istatistiklerini Paylasti

Gümüshane Valisi Alper Tanrisever Nisan ayinin güvenlik istatistiklerini paylasti.

Gümüshane Valisi Tanrisever, Nisan Ayinin Güvenlik Istatistiklerini Paylasti
Gümüshane Valiligi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, Gümüshane Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Serhat Demiral ve Gümüshane Il Emniyet Müdür Yardimcisi Metin Aygün katildi.

Toplantida Gümüshane’nin nisan ayi istatistiklerini paylasan Vali Tanrisever ilk olarak YSK tarafindan alinan kararla 2 Haziran tarihinde Kelkit’in Sögütlü Beldesi Merkez mahallesinde ve Kelkit Karacaören köylerinde muhtarlik seçimleri yenilenecegini söyledi.



Terörle mücadelede PKK bölücü terör örgütü ve FETÖ/PDY basta olmak üzere 18 operasyon gerçeklestirildigini belirten Vali Tanrisever, terörle mücadeleye kararlilikla devam edilecegini sözlerine ekledi. Düzensiz göçmenlere yönelik gerçeklestirilen 10 operasyonda 1 organizatörün tutuklandigini ifade eden Vali Tanrisever, 17 düzensiz göçmenin de Geri Gönderme Merkezleri’ne sevk edildigini dile getirdi.

“Uyusturucu operasyonu sayisi yüzde 166 artti”

Uyusturucuyla mücadelede, operasyon sayilarinin büyük oranda arttigini söyleyen Gümüshane Valisi Tanrisever, “Operasyon sayisi bir önceki döneme göre yüzde 166 artmis, gerçeklestirilen toplam 16 operasyonda 8 sahis tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir. Operasyonlarda yakalanan metamfetamin miktarindaki artis dikkat çekicidir. Metamfetamin; diger uyusturucu maddelere kiyasla gerek öldürücü, gerekse vücutta biraktigi tahribat nedeniyle en tehlikeli maddeler arasinda yer almaktadir” dedi.

Organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 1 operasyonda 2 sahsin gözaltina alindigini açiklayan Vali Tanrisever, ayrica kaçakçilik faaliyetlerine yönelik de 8 operasyon gerçeklestirildigini ifade etti.

Nisan ayi içerisinde gerçeklestirilen diger operasyonlardan da bahseden Vali Tanrisever, “Bütün vatandaslarimizin kendisini huzur ve güvende hissetmesi tek amacimizdir. Bu kapsamda kisilere ve mal varligina karsi islenen suçlarin azaltilmasina ve aydinlatilmasina yönelik ciddi gayret sarf ediyoruz. Nisan ayi içerisinde, kisilere karsi islenen suçlarin aydinlatma orani yüzde 92, mal varligina karsi islenen suçlarin aydinlatma orani ise yüzde 76’dir. Ayrica ülke çapinda gerçeklestirilen ’Huzur, Güven, Mercek ve Çember’ gibi operasyonlar ile uzun süredir aranan sahislarin yakalanmasina yönelik gayretlerimizi artirdik. Dönem içerisinde çesitli suçlardan haklarinda arama karari olan 37 sahis yakalandi. Tüm kurumlarimiz is birligi ve koordinasyon içerisinde en ücra kösedeki vatandaslarimiza ulasmak suretiyle çalismalarini sürdürmektedir. Bu çalismalar sonrasinda telefonlarina KADES uygulamasini indiren vatandas sayimiz 7 bin 429’a ulasmistir. Dönem içerisinde her ne kadar olay sayimiz yüzde 29 artsa da ihbarlarin, müessif bir olay vukuu bulmadan alinmasi ve hayatini kaybeden vatandasimizin bulunmamasi memnuniyet vericidir. Ülke çapinda gerçeklestirilen SIBERGÖZ ve münferit operasyonlar sonucunda terör örgütleri ile siber alanda da güçlü mücadelemiz devam etmektedir. Bu kapsamda siber alanda terör örgütlerinin propagandasini yapan 224 hesap kapatilmis ve 6 sahis hakkinda adli islem baslatilmistir. Ayrica yasa disi bahis suçuna yönelik 1 operasyon gerçeklestirilmis, bu operasyonda 2 sahis gözaltina alinmistir.” diye konustu.

Nisan ayi içerisinde Gümüshane’de 2023 yilina göre kazalarda yüzde 75’lik bir artis oldugunu dile getiren Vali Tanrisever, 35 ölümü ve yaralanmali kaza meydana geldigini belirterek, bu kazalarda 2 kisinin hayatini kaybettigini 63 vatandasin da yaralandigini açikladi.

Kaynak: İHA