GEKA'nin Destekledigi 'Cografi Isaret Ve Gastronomi Turizmi' Egitimi Sona Erdi

Mugla Valiligi ve MUTSO is birliginde Güney Ege Kalkinma Ajansi (GEKA) Teknik Destek Programi çerçevesinde Mugla Ticaret Il Müdürlügü katkilariyla iki gün süren “Gastromugla-Cografi Isaret ve Gastronomi Turizmi” egitimi tamamlandi.

GEKA'nin Destekledigi 'Cografi Isaret Ve Gastronomi Turizmi' Egitimi Sona Erdi
Cografi isaretli ürünler odaginda Mugla’da gastronomi turizminin gelistirilmesi amaciyla hayata geçirilen GastroMugla projesi kapsaminda Cografi Isaret ve Gastronomi Turizmi Egitimi düzenlendi.

9-10 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilen egitimde cografi isaretli yöresel ürünlerin de yer aldigi çesitli stantlar kuruldu.

Egitim açilis konusmasini gerçeklestiren MUTSO Yönetim Kurulu Baskani Bülent Karakus, deniz, kum, günes turizmi ile bilinen ve bu konumunu büyük bir güçle koruyan Mugla’nin, bunun haricindeki degerlerinin de hak ettigi yere gelmesi konusunda yapilan çalismalari çok önemsediklerini vurguladi. Karakus, “Mugla, medeniyetlere baskentlik yapmis köklü tarihiyle, antik kentleri ve ören yerleriyle, pek çok sporsal faaliyete uygun cografyasiyla,12 ay alternatif turizm faaliyetlerine uygun iklimiyle ve tabi ki essiz lezzetleriyle çok avantajli bir konuma sahip. Mugla’nin 31 cografi isaretli ürününün 8 tanesi Odamiz tarafindan tescillenmis olup, 7 ürün için daha çalismalarimizi sürdürüyoruz. Mugla’nin, sahip oldugu avantajli sartlarda bilinirliginin arttirilmasina ve güçlü bir Mugla markasi olusturmaya ihtiyaci var. Bu ihtiyaç dogrultusunda yapilacak her çalismanin içerisinde yer almayi sürdürecegiz” dedi.

2 gün süren egitimde, Prof. Dr. Selçuk Burak Hasiloglu, Dr. Ögretim Üyesi Emrah Köksal Zengin ve Hamza Kocatepe, gastronomik ürünlerin tanitimi ve pazarlamasina yönelik öneriler, dijital pazarlama stratejileri, Mugla ilindeki cografi isaretli ve basvuru süreci devam eden ürünler, cografi isaretli ürünlerin markalasmasi ve tanitimi, cografi isaretli ürünlerde basarili uygulama örnekleri, cografi isaret ve gastronomi turizmi entegrasyonu, bölgesel is birlikleri ve ortakliklar, cografi isaret temel kavramlar, basvuru, tescil ve denetim süreçleri, basvuru sonrasi süreçler ve takibi, gastronomi turizmi nedir, gastronomi turizmi pazarinin analizi, egilimler ve pazarlama yaklasimlari, cografi isaretli ürünlerle birlikte gastronomi turizmi etkinlikleri gelistirme, Mugla’nin gastronomi turizmine entegre edilebilecek cografi isaret potansiyeli, gastronomi turizmi için özel lezzet rotalari önerileri konularinda katilimcilara bilgilendirmede bulundu.

Mugla Valiligi ve Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi (MUTSO) is birliginde, Güney Ege Kalkinma Ajansi (GEKA) destegiyle, Mugla Ticaret Il Müdürlügü katkilariyla düzenlenen egitime Mugla Valisi Dr. Idris Akbiyik’in esi Sevim Akbiyik, Vali Vekili ve Mentese Kaymakami Mehmet Eris, Vali Yardimcisi Murat Sari, MUTSO Meclis Baskani H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Baskani Bülent Karakus, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdogan, Mugla Ticaret Borsasi Baskani Hursit Öztürk, Milas Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Resit Özer, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Osman Çirali, Bodrum Ticaret Odasi Baskani Mahmut Kocadon, kadin kooperatif üyeleri ile seyahat acenteleri temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA