Belçika'nin VRT Televizyonu, Eurovision Yayinini Kesip Israil'i Protesto Etti

Belçika’nin kamu yayin kurulusu VRT, Eurovision yayinini bölerek Israil’i protesto etti.

Belçika'nin VRT Televizyonu, Eurovision Yayinini Kesip Israil'i Protesto Etti
Belçika’nin Felemenkçe kamu yayin kurumu VRT, dün aksam Isveç’in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Sarki Yarismasi’nin ikinci yari finali sirasinda Israil’i protesto etmek amaciyla kisa bir süreligine yayini durdurdu. Kanalda yayinlanan mesajda, "Bu bir sendika eylemidir. Israil Devleti’nin insan haklari ihlallerini kiniyoruz. Israil basin özgürlügünü yok ediyor. Bu nedenle yayini kisa bir süreligine durduruyoruz. #Derhal ateskes #Soykirimi durdurun" ifadelerine yer verildi.

Eylemi organize eden ACOD-VRT isçi sendikasi, uzun süredir devam eden Orta Dogu’daki çatismalari büyük bir endise ile takip ettiklerini belirterek, Israil’in yaptiklarina yalnizca seyirci kalmanin artik bir seçenek olmadigini vurguladi. Sendika açiklamasinda, Israil’in bölgede soykirim yapmakla suçlandigini ve Eurovision Sarki Yarismasi’nda bir Israilli adayin yer almasinin kabul edilemez oldugunu belirtti.

Bu eylemle Israil hükümetine savaslari ve katliamlari durdurmasi için net bir mesaj göndermeyi amaçladiklarini açiklayan sendika, ayni zamanda uluslararasi gözlemcilerin ve basinin Gazze’ye serbestçe girebilmesi, müzakereler için masaya oturulmasi gerektigini vurguladi.

Eylem sonrasinda yayin normal sekilde devam etti.

Öte yandan dün, Israilli yarismaci Eden Golan’in Eurovision’a katilmasi Malmö’de binlerce kisi tarafindan protesto edilmisti.
Kaynak: İHA