Balikesir'de Hizli Gelisen Tür Agaçlandirmalari Gözlem Altinda

Orman Genel Müdürlügü Izmit Kavak ve Hizli Gelisen Orman Agaçlari Arastirma Enstitüsü Müdürlügü ile Balikesir Orman Bölge Müdürlügü ortak düzenlenen teknik personele ve Isletme Seflerine yönelik, hizli gelisen orman agaç türleri, özellikle sahil çami hakkinda egitim ve saha çalismasi gerçeklestirildi.

Balikesir'de Hizli Gelisen Tür Agaçlandirmalari Gözlem Altinda
Egitim, Balikesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayiran baskanliginda, Bölge Müdür Yardimcisi Halil Karademir, Agaçlandirma, Silvikültür, Orman Idaresi ve Planlama Sube Müdürleri, Etüt Proje Basmühendisi, Sube Müdürlügü Mühendisleri ile Balikesir, Bandirma, Ivrindi ve Gönen Orman Isletme Müdürleri ve Ilgili Orman Isletme Seflerinin katilimiyla, büroda ve sahada gerçeklestirildi.

Enstitü Müdürü Mustafa Isçioglu ile Arastirma Basmühendisi Dr. Cemal Fidan ve Basmühendis Teoman Kahraman, tarafindan egitimin büro kisminda Arastirma Müdürlügü çalismalari, laboratuvar çalismalari, toprak analizleri, iklime ve toprak yapisina göre dikim yapilacak türler ve dikim yapilan sahalarin sürdürülebilirligi için yürütülmesi gereken teknik çalismalar hakkinda bilgiler verdiler.

Saha çalismalarinda ise Ivrindi Orman Isletme Müdürlügündeki sahil çami endüstriyel agaçlandirma sahasi, Bandirma Orman Isletme Müdürlügündeki kizilçam endüstriyel agaçlandirma sahasindaki mevcut sahil çamlari, Gönen Orman Isletme Müdürlügünde 2000 Yili yanginindan sonraki sahil çami dogal gençlikleri, döl deneme sahasindaki ve tohum mesceresindeki agaçlarin sürgün, boy ve çap gelisimleri, kök gelisimleri incelenerek ve toprak analizleri de açilan profillerle degerlendirildi.

Egitim neticesinde konusma yapan Balikesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayiran, arastirmacilarla müsterek yapilan bu gibi çalismalarin bir bilimsel ziyafet sofrasi oldugunu, hep beraber istifade edildigini belirtti.

Arastirma Müdürü Mustafa Isçioglu da enstitü olarak endüstriyel agaçlandirmalarla ilgili her türlü destege hazir olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA