AYTO Baskani Ülken, Kolombiya'da Türk Is Dünyasini Temsil Etti

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken, Kolombiya’nin baskenti Bogota’da Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Amerika Zirvesi’ne katilarak Türk is dünyasini temsil etti.

AYTO Baskani Ülken, Kolombiya'da Türk Is Dünyasini Temsil Etti
Ülken, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Baskanligini yürüten TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu’nu ve Türk is dünyasini temsilen Kolombiya’da çesitli temaslarda bulundu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken baskanligindaki TOBB heyetinde, Kocaeli Sanayi Odasi Baskani Ayhan Zeytinoglu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani ve Dünya Odalar Federasyonu Genel Konseyi üyesi Izzet Volkan, TOBB Genel Sekreter Yardimcisi Sarp Kalkan, AB ve Disiliskiler Daire Baskani Mustafa Bayburtlu ile Uzman Yardimcisi Simay Tunçkiliç yer aldi. TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, WCF Amerika Zirvesi’ne video mesaj ile katilarak, görüslerini aktardi. Hisarciklioglu mesajinda “Küresel ekonomi önemli bir dönüsümden geçiyor. Iklim degisikligi ve dijitallesme is yapma biçimlerini degistiriyor. Dünya odalari ve is dünyasi olarak daha fazla isbirligine ihtiyacimiz var” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken, TOBB heyeti ile birlikte, Kolombiya’da birçok temasta bulunarak Türkiye Cumhuriyeti Bogota Büyükelçisi Sayin Beste Pehlivan Sun ile görüstü. Görüsmede Büyükelçi Sun, Türkiye-Kolombiya iliskileri hakkinda bilgi verirken, Ülken ziyaret nedeni ve program hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

Ülken’in Bogota Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ovidio Claros Polanco ile yaptigi görüsmede, Türkiye-Bogota ticari ve iktisadi iliskileri ele alinarak, iliskilerin gelistirilmesi konusunda TOBB ve Bogota TSO tarafindan yapilabilecek ortak çalismalar ele alindi.

Dünya Odalar Federasyonu Amerika Zirvesi için Kolombiya’nin Baskenti Bogota’ya giden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken, Kolombiya Yetenek ve Toplumsal Beceri Edinme Bakanligi Bakan Yardimcisi Ana Lucia Caicedo Laurido ile bir araya geldi. Bogoto Ticaret ve Sanayi Odasinda gerçeklesen görüsmede, Ülken baskanligindaki TOBB heyeti tarafindan Türkiye ile Kolombiya arasinda müzakereleri devam eden serbest ticaret anlasmasinin bir an önce tamamlanmasi konusundaki beklenti ile onay süreci beklenen Yatirimlarin Karsilikli Tesviki ve Korunmasi Anlasmasinin onay sürecinin tamamlanmasi talep edildi. Ayrica, Kolombiya Hükümeti tarafindan Türkiye’den insaat demiri ithalatina uygulanan korunma önlemi hakkindaki sektörün talebi aktarilarak, süreç hakkinda bilgi talep edildi. Kolombiya heyeti ise 2015 yilinda Türkiye Cumhuriyeti Yüksekögretim Kurulu ile Kolombiya Cumhuriyeti Egitim Bakanligi Arasinda Yüksekögretim Alaninda Isbirligine Yönelik Mutabakat Zapti’na atif yapilarak, öncelikle bio-teknoloji basta olmak üzere bilim ve teknoloji arasindaki isbirligine olan talebi vurguladi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken, Türk is dünyasini temsilen WCF Icra Komitesi ve Genel Konsey Toplantilarina katildi.

TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, baskani oldugu Dünya Odalar Federasyonu’nun Icra Komitesi ve Genel Konsey toplantilarina online olarak istirak ederek görüslerini aktardi.
Kaynak: İHA