Araç sahipleri dikkat! 5 gün sonra değişecek!

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol jeopolitik risklerin gölgesinde sınırlı yükselişini sürdürüyor. Benzin ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) için gelen son indirimle akaryakıt fiyatları gerilerken araç sahipleri yeni indirimler gelecek mi merak ediyor. İşte il il güncel mazot ve benzin fiyatı ile petrol piyasasındaki son gelişmeler…

Araç sahipleri dikkat! 5 gün sonra değişecek!
Akaryakıt fiyatları için gelen çifte indirim sonrası benzin ve mazot fiyatı düştü. Benzin ve motorin fiyatları için 5 gün sonra başlayacak yeni dönemi bekleyen araç sahipleri, Brent petrol tarafında yaşanan yeni gelişmelerin akaryakıt fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını da merak ediyor.

Benzin ve mazot fiyatı için indirim geldi. İndirim sonrası akaryakıt fiyatları listesi 13 bin bayide güncellendi. Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan BRENT tarafında sıcak gelişmeler yaşanırken araç sahipleri gözlerini sektör temsilcilerinden gelecek haberlere çevirdi. Yeni indirim, zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Merak edilenler yanıt buldu.

Araç sahipleri dikkat! 5 gün sonra değişecek!




BRENT PETROL YÜKSELDİ

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,17 dolardan işlem görüyor. Fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkeleri ABD ve Çin'de talep endişelerinin hafiflemesi etkili oldu.

TALEP ENDİŞELERİ HAFİFLEDİ
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 1 milyon 400 bin varil azaldığını açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların yaklaşık 1 milyon 430 bin varil azalacağı yönündeydi.
Söz konusu düşüş, ülkede bir süredir devam eden talep endişelerini hafifletti.

ÇİN ETKİSİ

Çin'de açıklanan verilere göre de ülkede ihracat yüzde 1,5 ile beklentiler dahilinde, ithalat ise yüzde 8,4 ile öngörülerin üzerinde arttı. Uzmanlar, ithalat rakamlarının ülkede harcamaların yavaş yavaş da olsa artmaya başlamış olabileceğine işaret ettiğini ifade ediyor.

Araç sahipleri dikkat! 5 gün sonra değişecek!

JEOPOLİTİK RİSKLER YÜKSELİŞİ SINIRLIYOR

Öte yandan, büyük petrol üreticilerinin ve ticaret yollarının bulunduğu Orta Doğu'da ateşkes ihtimali fiyatlardaki yükselişi sınırlıyor.

Mısır'ın Al-Qahera News televizyon kanalında adı açıklanmayan üst düzey Mısırlı bir kaynağa dayandırılan haberde, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen görüşmelerde tartışmalı noktalarda 'somut ilerleme' kaydedildiği belirtildi.

AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM

Benzin fiyatı için 1,37 TL indirim, motorin fiyatları (mazot fiyatı) için 1,24 TL indirim geldi. Yeni indirim, zam yok.

Araç sahipleri dikkat! 5 gün sonra değişecek!

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 42,64 TL
Mazot fiyatı: 40,12 TL
LPG fiyatı: 20,97

ANKARA

Benzin fiyatı: 43,53 TL
Mazot fiyatı: 41,05 TL
LPG fiyatı: 20,87 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 43,76 TL
Mazot fiyatı: 41,29 TL
LPG fiyatı: 20,51