ANAKARIYER'den 9 Mayis Avrupa Gününe Özel Etkinlik

Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (ANAKARIYER) tarafindan 9 Mayis Avrupa Günü kapsaminda “AB’nin Bütünlesme Süreci Içerisinde Birligin Kültür Politikasi: ‘Farklilik’ ve ‘Çesitlilik’” etkinligi düzenlendi.

ANAKARIYER'den 9 Mayis Avrupa Gününe Özel Etkinlik
Anadolu Üniversitesi Iktisat Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Erhan Akdemir’in konusmaci olarak yer aldigi etkinlik Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçeklestirildi.

Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli basta olmak üzere, pek çok ögrenci katilim gösterdi.

“AB, Türk kamuoyu tarafindan yanlis biliniyor”

“AB’nin Bütünlesme Süreci Içerisinde Birligin Kültür Politikasi: Farklilik ve Çesitlilik” etkinliginde konusmaci olarak yer alan Anadolu Üniversitesi Iktisat Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Erhan Akdemir konusmasinda AB’nin bir araya gelme sürecinden bahsetti. Doç. Dr. Akdemir konusmasina söyle devam etti: “Avrupa Birligi’nde yirmi yedi farkli ülke, kültür, dil mevcut. Bu da yirmi yedi farkli düsünce demek. AB’de farkliliklara saygi duyan, ortak kültür mirasi anlayisi var. Avrupa Birligi kültür farkliliklarini çesitlilik olarak algilamaktadir. 2022 yilinda baslayan ve 2025 yilinda tamamlanmasi öngörülen ‘AB Jean Monnet Module’ kapsaminda hazirladigimiz projemiz ile AB bütünlesme sürecinde Birligin kültür politikasini dersler, egitim programlari ve etkinlikler gibi çesitli araçlarla siz degerli katilimcilarimiz gibi ögrencilerimize ve insanlara aktarmaya, onlari bilinçlendirme çalisiyoruz.”

“AB’nin Bütünlesme Süreci Içerisinde Birligin Kültür Politikasi: Farklilik ve Çesitlilik” etkinligi soru cevap kisminin ardindan ANAKARIYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli’nin Doç. Dr. Erhan Akdemir’e tesekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA