ABD'de Polis, Siyahi Askeri 6 El Ates Ederek Öldürdü

ABD’nin Florida eyaletinde polis, siddet ihbari üzerine gittigi bir apartmanda ABD Hava Kuvvetleri’nde görevli siyahi bir askeri 6 el ates ederek öldürdü. Ailesi askerin evde yalniz oldugunu ve polisin yanlis adrese gittigini bildirirken, polis olayin mesru müdafaa oldugunu iddia ediyor.

ABD'de Polis, Siyahi Askeri 6 El Ates Ederek Öldürdü
ABD yine polis siddetiyle gündemde. Florida eyaletine bagli Okaloosa County’de 3 Mayis’ta yasanan olayda polis, “ev isi siddet” ihbari üzerine bir apartmana geldi. Vücut kamerasi görüntülerine göre polis, iki hafta önce kavga sesleri duydugunu söyleyen bir kadinin yönlendirmesiyle üst kata çikip 1401 numarali dairenin zilini çaldi. Kapiyi ABD Hava Kuvvetleri’nde görev yapan 23 yasindaki siyahi Roger Fortson açti. Görüntülerde kidemli havacinin kapiyi açtigi sirada sag elinde silah oldugu, polisin kapi açilir açilmaz Fortson’a 6 el ates ettigi anlasiliyor. Aldigi kursun darbeleriyle yere yigilan Fortson, daha sonra kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.

“Polis yanlis adrese gitti”

Fortson’in ailesi, geçtigimiz hafta yasanan olayin ardindan polisin yanlis eve gittigini belirterek olayin aydinlatilmasini istedi. Fortson’in annesi, serifin ofisine seffaf olma çagrisinda bulunarak "Oglum hakkindaki gerçegi söyleyin. Onun itibarini temizleyin” dedi.

Fortson ailesinin avukati Ben Crump da yaptigi açiklamada, kidemli havacinin polis gelmeden önce evde tek basina oldugunu ve kiz arkadasiyla telefondan görüntülü görüsme yaptigini belirterek polisin yanlis eve gittigini vurguladi. Crump, "O bir vatanseverdi. ABD’li bir havaciydi, özel harekatçiydi. Bizim yasam tarzimiz için savasiyordu. Herkes için savasiyordu" dedi.

Crump ayrica Fortson’in kiz arkadasiyla yaptigi görüsmenin videosunu da paylasti. Videoda, Fortson’in yarali halde yerde yattigi sirada polisin “Kipirdama”, Fortson’in ise "Nefes alamiyorum" dedigi duyuluyor.

“Polis dogru evdeydi”

Okaloosa County Serif Ofisi’nden Eric Aden ise yaptigi açiklamada polisin yanlis eve gittigi iddiasini reddetti. Aden, polisin Fortson’in elinde silah oldugunu gördükten sonra “mesru müdafaa” amaciyla ates ettigini belirterek, “Polis dogru kapiyi çaldi. Kapi dürbününü kapatmadi veya baska bir sekilde Fortson’in görüsünü engellemedi” dedi.

Polisin kapi açilmadan önce iki kez kendini tanittigini söyleyen Aden, Fortson’un elinde silahla kapiyi açmadan önce polisin kapida oldugunu bildigine inandigini söyledi.

Aden adi açiklanmayan polisin idari izne çikarildigini, olayla ilgili sorusturma baslatildigini, Florida Bassavciligi’nin da bagimsiz bir inceleme yapacagini ifade etti.



“Austin yakindan takip ediyor”

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder yaptigi açiklamada, “Bakanimiz bunu yakindan takip ediyor. Aramizdan birini kaybetmenin üzüntüsünü yasiyoruz” ifadelerini kullandi. Ryder, kidemli havacinin ölümüyle ilgili sorusturmanin sürdügünü aktardi.

Öte yandan 23 yasindaki Roger Fortson’in Kasim 2019’da ABD Hava Kuvvetlerine katildigi, Florida eyaletine bagli Okaloosa County’de Hava Kuvvetlerine ait Hurlburt Field’daki Özel Harekat biriminde görevli oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA