Rize Merkezin Ilk Kadin Muhtari Mazbatasini Aldi

Rize merkezin ilk kadin muhtari YSK’dan mazbatasini alarak muhtarligin basina geçti.

Rize Merkezin Ilk Kadin Muhtari Mazbatasini Aldi
Rize merkeze bagli Islampasa Mahallesi’nde adayligini koyan ve mahalle sakinlerinin kendisine oy vermesi ile seçilen 35 yasindaki Ayse Memisoglu, Rize merkezin de ilk kadin mahalle muhtari oldu. 6 adayin içerisinde yarisarak 870 oy alan ve Cumhuriyet tarihinde Rize Merkez’in ilk kadin muhtari olan Ayse Memisoglu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafindan hazirlanan mazbatasini alarak ise koyuldu. Alisilmisin aksine kadindan da muhtar olabilecegini göstermeye niyetli olan Memisoglu, mahallesine hizmet için kollari sivarken projelerini hayata geçirmek için de gerekli çalismalarini baslatti.

Tarihe geçmenin mutlulugunu yasadigini ve gurunu ileride torunlarina miras birakacagini dile getiren Rize merkezin ilk kadin mahalle muhtari Ayse Memisoglu “Çok mutluyuz. Öncelikle Islampasa halkina ve çalisma arkadaslarima, aza ekibime tesekkür ediyorum. Çok emek verdik. Her zaman söylüyorum, çok emek verdik ve basardik. Bes sene içerisinde de inaniyorum ki çok güzel hizmetler yapacagiz mahallemize. Tarihe geçmek gibi bir sey bu su an. Ileride mesela torunlarima birakabilecegim bir ani. Su an çok gencim ama yani ilk olmak her zaman güzeldir. Ve biz bu bes sene içerisinde çok güzel çalismalar yaptigimizda insanlar görecek ki sadece erkekler degil kadinlar da çok güzel muhtar olabilir. Rize’de bir sonraki dönemde çok güzel daha fazla kadinlarin muhtar olarak seçilecegine hep beraber sahit olacagiz insallah” ifadelerini kullandi.

“Rize merkezin incisi”

Rize Muhtarlar Dernegi Baskani Gökmen Genç ise böyle tarihi bir olayin kendi dönemine rastlamasindan dolayi mutlu oldugunu kaydederek “Mazbatalari aldik, yeni muhtarlarimiza hayirli olsun, basarilar diliyorum. 2024-2029 muhtarlik sezonunda tüm muhtarlarimiza basarilar diliyorum. Hayirli olsun diyorum. Rize merkezin incisi, ilk bayan muhtarimiz. Sag olsun hep beraber bizimle de yola çikti. Dernegimiz de kayitlidir. Bize nasip oldu. Insallah birlikte iyi seyler yapacagiz, basarilara imzalari atacagiz” dedi.

“Bir de bir kadin eli degsin”

Kadin muhtar seçildigi için Rize disindan da tebrik telefonlari aldiklarini ifade eden kadin muhtarin azasi Yakup Demirci “Çok mutlu olduk. Allah’a sükürler olsun. Bir de bir kadin eli degsin, millet bir görsün. Mahalleye hizmet edenlerin hepsinden, eskilerinden de Allah razi olsun. Ama tabii çok eksiklerimiz var mahallede. Allah’in izniyle bu dört senede bütün bu eksiklikler giderecegiz. Kadin muhtar seçildigi için çok tebrikler de aliyoruz. Istanbul’dan, Izmir’den, Isparta’dan arayan var tesekkür içi, bayan muhtar seçildigi için. Yani çok güzel bir duygu. Bir tarif edilemez” seklinde konustu.

Kaynak: İHA