Müdür Kiliç'tan Yalova'ya Yeni Yatirim Müjdesi

Yalova Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Kiliç, il genelinde spor etkinliklerine yaz aylarinda da devam edeceklerini belirterek kente yeni yatirimlari kazandirmayi hedeflediklerini söyledi.

Müdür Kiliç'tan Yalova'ya Yeni Yatirim Müjdesi
Kiliç, sporun gençlerin ve toplumun her kesiminin hayatinda önemli bir yer tuttugunu vurguladi. Bu dogrultuda Yalova’da sporun yayginlastirilmasi ve desteklenmesi için çalismalarin sürdügünü ifade eden Kiliç, sporun gençlerin sosyal ve kisisel gelisimine katki sagladigina dikkati çekti. Kiliç, gençleri spora tesvik etmek ve yeteneklerini kesfetmelerine destek olmak için çesitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, “Yazin da spor etkinliklerimiz var. Okullar kapandiktan sonra hemen onlari baslatiyoruz. Ögrencilerimizi yine yazin da sporla ilgilendiriyoruz. ‘Yüzme bilmeyen kalmasin’ projemiz kapsaminda bütün okullari yazin kendi araçlarimizla havuzumuza tasiyoruz. Spora hiç ara vermiyoruz” ifadelerini kullandi.

Gelecek dönemde yapacaklari projeler ve Yalova’ya kazandirilacak iki tane yurt hakkinda bilgi veren Kiliç, söyle konustu:

"Su anda ihale asamasinda, zemin etütleri bitti. Insallah bu sene baslayacak. Projesi çizildi. Geriye baslamasi kaldi. Bin 300 kisilik yurt yapilacak. Çinarcik’ta Hazine’den 500 kisilik bir yer il müdürlügümüze devrettik. Üzerimize aldik. Insallah oraya da 500 kisilik yurt projemiz basladi.

Onu da yapacagiz. Merkezde yikilan Milli Egitim Müdürlügü’nün karsisindaki kapali spor salonu, oraya bir salon yapma projemiz var. Insallah onu hayata geçiririz. Bizim su andaki yeni il müdürlügünün önünde bir bos alan var. Oraya da bir kapali spor salonu ve açik tenis kortlari yapmayi planliyoruz. Projelendirdik. Yine su sporlari alanimiz var. Projeyi çizdirdik, ödenek bekliyoruz. Ayrica Tesvikiye tarafinda yamaç parasütüyle ilgili bir alan belirledik. Orada da bir çalisma yapacagiz.”

Çiftlikköy’de Kapali Spor Salonu ve Sentetik Çim Saha projesinin devam edip etmeyecegine dair açiklamalarda bulunan Kiliç, “Spor Toto araciligiyla yapiliyor orasi. Belediye üzerinden yapiliyordu. Simdi tabii belediye el degistirdi. Devam edecegini düsünüyorum yani” dedi.

Kaynak: İHA