Gören Gözlerine Inanamadi, Hem Oynadi Hem Para Dagitti

Denizli’de hem oynayip hem de para dagitan vatandasi görenler gözlerine inanamadi. Halil isimli vatandas, birkaç dakikada 5 bin TL ve sarraftan bozdurdugu 100 dolari kalabaliga dagitti.

Gören Gözlerine Inanamadi, Hem Oynadi Hem Para Dagitti
Olay Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Sirakapilar Mahallesi’nde bulunan Candogan Parki’nda yasandi. Arkadasi ile birlikte kentin en islek noktasi olan Gazi Mustafa Kemal Bulvari’nda yürüyen vatandas, parkin kösesinde sokak sanatçisinin ses sisteminden yankilanan oyun havalarini duyunca bir anda kendinden geçti. Emekli oldugu ögrenilen ve tüm israrlara ragmen kimseye soyadini söylemeyen Halil isimli vatandas, cebinden çikardigi 5 bin lirayi önce çocuklara, sonrasinda ise etrafinda toplanan kalabaliga dagitmaya basladi.

Çalan “Bas Bas Paralari Leyla’ya”, “Çekirge” ve “Topal” gibi sevilen oyun havalarinin coskusuna kapilan Halil isimli vatandas, 100 ve 200’lük banknotlar bitince cebinden çikan 100 dolari da karsidaki sarrafa gidip bozdurdu. Parka geri dönen Halil, yaklasik 3 bin 200 TL’yi de oyun havasi esliginde kisa sürede dagitti.



“Benden baska kimse dagitamaz”

Bir ara galeyana gelip elindeki paralari havaya savuran Halil, “Neden para dagitiyorsun, bu paranin kaynagi ne?” diye soranlara, “Para dagitiyorum para, parayi sevmiyorum ben. Allah Allah sana ne; benim sana borcum var mi, yok. Devlete de yok. Ben para dagitiyorum sana ne, al sana da vereyim. Cumhurbaskani dagitamaz böyle ama ben dagitirim. Kimse dagitamaz böyle” diye karsilik verdi.

Yaptigi jest ve sempatikligiyle gönülleri fetheden Halil isimli vatandas, yirtik pantolonuyla dikkat çekti. Halil, “Bak donumda yirtik. Parayi sevmedigimden yirtik. Diktirmiyorum, terziye vermiyorum. Pantolon alir miyim, deli miyim ben. Hiçbir is yapmiyorum. Sahte para basiyorum. Dagittiklarimin hepsi sahte. Nereye harcayacagim ben parami, dagitiyorum” sözleriyle etrafindakileri gülümsetti.

“Sen kafayi mi yedin?” diyerek kendisine engel olmaya çalisan arkadasina da aldirmayan Halil, hem oynayip hem de etrafinda toplanan kalabaliga para dagitmaya devam etti. Kisa süre içerisinde 8 bin 200 lirayi dagitan vatandas, daha sonra kalabaligin saskin bakislari arasinda gözden kayboldu.
Kaynak: İHA