Dolandirildigina Pisman Olmadi, Yapilan Yorumlar Hayatini Zindana Çevirdi

Antalya’da internetten gördügü kazali ve trafikten men araci 90 bin TL’ye almak isterken sahte ruhsatla dolandirilan araç boyacisi Cumali Orhan, yapilan haber sonrasi sosyal meyada kendisine yapilan olumsuz yorumlari elestirdi. “Ava giderken avlandi” yorumuna, “Kardesim ben ormanda kus avina gitmedim” seklinde yanit veren Orhan, “397 yorumdan 7’si olumlu. 397 yorumun sadece 7’sine tesekkür ediyorum, geri kalanlara diyecek kelime bulamiyorum” dedi.

Dolandirildigina Pisman Olmadi, Yapilan Yorumlar Hayatini Zindana Çevirdi
Antalya’da sanayide araç boyaciligi ile ugrasan 2 çocuk babasi Cumali Orhan (40), internetten 105 bin TL’den satisa konulan kazali bir araci satin almak için A.S. ile iletisime geçti. Taraflar 90 bin TL’ye anlasirken, Orhan Kirsehir’deki araca bakmalari için kuzenlerini belirtilen adrese yönlendirdi. Kuzenlerinin araci görmesi sonrasi satis islemlerine baslanirken, A.S.’nin buldugu sahsa vekalet veren Orhan kendi adina düzenlenen ruhsata güvenip 90 bin TL’yi karsi tarafa gönderdi.

Ruhsattaki harfi görünce soke oldu

Ardindan araci almak için oto servisi arayan Orhan, aracin satilik olmadigini ve ruhsat sahibinin baska kisiye ait oldugunu ögrenince soke oldu. Ruhsati kontrol eden Orhan, ilandaki aracin plakasiyla adina düzenlenen ruhsattaki plakada tek bir harfin farkli oldugunu görünce dolandirildiginin farkina vardi. Karsi tarafa ulasamayan Orhan, sahte ruhsattaki plakayi sorgulattiginda belirtilen plakada trafige kayitli bir araç olmadigini ögrenince solugu polis merkezinde aldi.

“397 yorumun sadece 7’sine tesekkür ediyorum”

Yasadiklarini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatan Cumali Orhan, bir internet sayfasinda kendisi hakkinda yapilan olumsuz yorumlara tepki gösterdi. Toplam 397 yorumdan hepsini okudugunu aktaran Orhan, “390 tanesinin tümü bana yüklenmis. 397 yorumun sadece 7’sine tesekkür ediyorum, geri kalanlara diyecek kelime bulamiyorum. Bir tanesi ’Dolandirmaya giderken dolandirilmis’ demis. Sanayide araçla ugrasanlarin yüzde 99’u hasarli araba isi yapar. Sanayicilerin disinda yapan çoktur. Bu araci alirlar, yaparlar, satarlar ya da binerler. Benim hasarli araba almam neden bu kadar batti onu anlamadim. Biz kimseye göstermedigimiz mali satmiyoruz, biz de masraf yapiyoruz. Demisler ki ’Bu arabanin fiyati 500 bin TL.’ Bilirkisiyi çagiralim ve fiyatini o belirlesin. Bu aracin sigortadan agir hasarli oldugu, 85 bin masrafi oldugu söylenmisti” dedi.



“Ava giderken avlanmadim, çünkü ormanda kus avina gitmedim”

Yorumlara karsi tepkisini sürdüren Orhan, “Ava giderken avlandi’ seklinde birisi yazmis. Kardesim ben ormanda kus avina gitmedim. Para verdim, araba satin aldim, paramin karsiligini alamadim. Bir tanesi de ‘köprü satilik’ yazmis. Kardes ben araba isinden anlarim, araba isinden anlamam. Anlayan sensin, al kendin sat. Çok saçma yorumlarla karsilastim” diye konustu.



“13 yasindaki çocugum bana ‘Baba sen dolandirdin mi?’ diye soruyor”

Olumsuz yorumlarda bulunanlara da bir ricada bulunan Orhan, konusmasini söyle sürdürdü:

“O yorum yazanlardan sunu rica ediyorum. Benim bir ailem, çevrem, çocuklarim var. Bunlar o yorumlari okuyorlar. Oglum beni arayarak, ‘Baba yorumun en basinda dolandirmaya giderken dolandirilmissin’ diyor. Çocuk tabii ki kimseye inanmaz ama 13 yasinda bu soru isaretinin beynine yerlestirilmesi insanlik disi bir olay bence. Kimseyi dolandirmadik, kimsenin parasini pulunu yemedik, araba sattiysak da insanlar görerek ve bilerek aldi ama ben dolandirildim. Rica ediyorum, benim çocuklarimin oldugunu unutmasinlar, öyle yorumlar yazmasinlar. Yazmak istiyorlarsa düzgün yazsinlar veya hiç yazmasinlar.”

Dolandiran kisiye seslendi: “IBAN göndersin bana, 10 günde kaybettigim itibarimin bedelini ödeyecegim”

Yasadiklari karsisinda itibarini kaybettigini de dile getiren Orhan, “Beni dolandiran sahsiyete sunu diyeyim; bana bir IBAN numarasi atsin. 10 günde kaybettigim itibarimin bedelini ödeyecegim ona. Itibar demek 90 bin TL demek degildir. Benim o yedigim yorumlar, ugradigim hakaretlerin bedeli 90 bin TL degil. Ben yoksul ve fakir bir adamim. Kendimi acindirmak için söylemiyorum. 33 senedir maasli çalisiyorum. Ben iyi niyetimi kaybetmedim, hiçbir zaman da kaybetmeyecegim. Ben baskalari da bu hataya düsmesin diye yaptim ama birçok insan bana hakaret bile etti. Insanlarin önyargisini degistirmesini istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA