Adana'da Bugday Hasadi Basladi, Verim Yüzleri Güldürdü

Stratejik öneme sahip birçok ürünün hammaddesi olan bugdayin, Adana’da hasadi basladi.

Adana'da Bugday Hasadi Basladi, Verim Yüzleri Güldürdü
Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezlerinden Adana’da bugdayda hasat basladi.

Birçok ürünün hammaddesi olan ve savaslar nedeniyle stratejik öneme sahip bugday için biçerdöverler Çukurova’daki tarlalarda çalismaya basladi.

Türkiye’nin ilk bugday hasadinin yapildigi ve ihtiyacin yaklasik yüzde 4’ünü karsilayan Adana’da kiyi seridi disindaki bölgelerde üretim yapan çiftçiler ise ürünlerinin olgunlasmasini bekliyor. Bu yil kent genelinde 1 milyon 330 bin dekar bugday ekildi. Dönüm basina ortalama 500 ile 600 kilogram arasinda verim alinan bugdayda toplamda ise 1 milyon tona yakin rekolte bekleniyor.

“Verimi iyi bekliyoruz”

Hasat sirasinda Ihlas Haber Ajansi’na konusan Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, “Adana’da ilk turfanda bugday hasadi basladi.

50 dönüm alanda bugün bugday alani yapiliyor. Kurak bir alanda olmamiza ragmen dönüme 600-650 kilogram verim bekliyoruz. Bundan sonra burada ki hasat ovaya dogru ilerleyecek. Adana’nin tamaminda verimi iyi bekliyoruz” dedi.



“Çiftçiler bugdayini ucuza satmasin”

Çiftçilere bugdaylarin Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satilmasi gerektigini anlatan Dogan, “Lisansli depolar bütün çiftçilerin bugdayini alacak. Çiftçiler bugdayini ucuza satmasin. Önümüzdeki günlerde bugday fiyatlari açiklaninca lisansli depolara çiftçi bugdayini döksün. Oradan alacagi elektronik ürün senediyle satisi TMO’ya gerçeklestirebilir. Bizler fiyatlari bu sene ton basina 15 bin lira bekliyoruz. Prim desteginin de ovada 1, kiraç bölgelerde 2 lira olmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, fiyatlarin çiftçiyi sevindirmesiyle gelecek sene ekim alanlarinin daha da artacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA