Maharetli Ev Hanimlari Çifte Bayram Yasiyor

Düzce’de bayram sofralarinin vazgeçilmez tatlisi baklava, ev hanimlarinin ek gelir kapisi oldu. Maharetli hanimlar ev baklavasi siparislerini yetistirmek için yogun mesai harciyor.

Maharetli Ev Hanimlari Çifte Bayram Yasiyor
Düzce’de ev hanimlarinin yaptigi lezzetli baklavalar yogun ilgi görüyor. Günlerdir tatli mesaisini sürdüren kadinlar, vatandaslarin bayramda misafirlerine ikram edecekleri baklavalari yetistirebilmek için mesai harciyor.

"Insanlarin sagligina zarar verecek hiçbir sey kullanmiyorum"

Baklava yapiminda dogal malzemeler kullandigini ifade eden Tuna, "Dogal yogurt, dogal süt kullanilir. Serbeti glikoz degil, sekerle yapilan dogal serbettir. Insanlarin sagligina zarar verecek hiçbir sey kullanmiyorum. Tatlicilarda yapilan baklavalar biraz daha kitir olur. Ev baklavasi agizda dagilir. Tadi ise yiyenlerin bogazini yakmaz. Bakarak da anlasilabilir. Makine olmadigi için çok düzenli olmayabilir. Kesiminde ise ev baklavasi kesiminde baklava dilimi seklinde kesilir" diye konustu.



Baklavanin yapilisini anlatti

Ev baklavasinin tarifini de paylasan Rukiye Tuna, "Bir tepsi ev baklavasi için 2 yumurta, bir barda sivi yag, bir bardak süt, bir bardak yogurt, biraz kaymak veya tereyagi, bir kabartma tozu ve bir vanilya koyuyorum. Bu malzemeleri önce yoguruyorum. Kulak memesi yumusakliginda oluyor. Sonra küçük küçük bezeler haline getiriyorum. 10’ar beze açarak 60 bezeden baklava açiyoruz. Içine bol ceviz koyuyoruz. Onu baklava seklinde kesip, üstüne eritilmis tereyagi gezdirip firinimiza atiyoruz ve pisiriyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA