Israil'in Refah'a Yönelik Askeri Harekatin Tarihini Belirlemedigi Iddia Edildi

ABD basinin, Israil Savunma Bakani Yoav Gallant ile ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, arasindaki görüsmeyi bilen bir kaynaga dayandirdigi haberde, Gallant’in Austin’e Israil’in Gazze Seridi’nin Refah kentine yapmayi planladigi askeri operasyon için henüz bir tarih belirlemedigini söyledigi iddia edildi.

Israil’in Gazze Seridi’nin Refah kentine yapmayi planladigi askeri operasyon için yeni bir iddia ortaya atildi. ABD basinin, Israil Savunma Bakani Yoav Gallant ile ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, arasindaki görüsmeyi bilen bir kaynaga dayandirdigi haberde, Gallant’in Austin’e Israil’in Refah’a yapmayi planladigi askeri operasyon için henüz bir tarih belirlemedigini söyledigi iddia edildi.

Haberde, Gallant’in Israil’in Refah’a operasyon düzenlemeden önce basta sivillerin tahliyesi ve insani yardimlarin arttirilmasi olmak üzere "bazi gerekli eylemleri" gerçeklestirmesi gerektigini söyledigi de aktarildi.

Öte yandan Netanyahu, dün Refah kentine düzenlemeyi planladigi kara operasyonuna yönelik, "Bu gerçeklesecek, bir tarih var" demisti.
Kaynak: İHA