Baskan Boltaç Açiklamasi 'Tarsus Belediyesi Artik Emin Ellerdedir'

İçel Tarsus Belediyesinin yeni dönemin ilk meclis toplantisi, Tarsus Belediye Baskani Ali Boltaç baskanliginda gerçeklestirildi.

Baskan Boltaç Açiklamasi 'Tarsus Belediyesi Artik Emin Ellerdedir'
Sehitler için saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan meclis toplantisinda, belediyenin farkli komisyonlarinda 5 yil boyunca görev alacak yeni meclis üyeleri oylama ile belirlendi. Baskan Boltaç, dilek ve temenniler bölümünde, Tarsus Belediyesinin mali durumu hakkinda bilgi vererek, belediyenin artik emin ellerde oldugunu belirtti.

Tarsus’un çikarlari dogrultusunda hareket edilmesi gerektigini belirten Boltaç, söyle konustu: "Her yigidin bir yogurt yiyisi vardir. Huzurlarinizda bu 5 yillik süreçte Tarsus halkina sunun sözünü veriyorum. Bürokrat arkadaslarimiz ve siz degerli meclis üyelerimiz bu süre zarfinda çok çalisacaksiniz. Ben de sizlerle birlikte çalisacagim. Bizden sonraki nesillere ve gelecek olanlara iyi bir eser birakmamiz gerekiyor. Bu bizim vatanimiza, milletimize olan borcumuzdur. O yüzden artik siyaseti bir tarafa biraktik. Hepimizin siyasi görüsü farkli olabilir. Ama artik söz konusu Tarsus’tur. Tarsus Belediyesi’nin meclis üyesi oldugumuzu aklimizdan çikarmamamiz ve Tarsus’un çikarlari dogrultusunda hareket etmemiz gerekiyor. Toplumsal yarari saglayan her seyin altina tüm Tarsus bilsin ki ayrim yapilmaksizin tüm meclis üyelerim imza atacaktir."

"Alinan kararlar Tarsus’a hayirli olsun"

Meclis toplantisinda belediyenin son durumu hakkinda da bilgi veren Boltaç "Toplam borç 343 milyon 736 bin TL. Ihalesi yapilmis devam eden islerin hak edisleri var. Islerimizin devam ettigi fakat hak edislerinin yapilmadigi borçlarimiz ise 250 milyon 92 bin TL. Genel durumumuz ise ikisini topladigimizda 593 milyon 828 bin TL’lik borcumuz var" dedi.

Alinan kararlarin Tarsus’a hayirli olmasini temenni eden Boltaç, "Devraldigimiz belediyenin gelir-gider dengesi biraz sasmis durumda. Mali disiplinden uzak bir tablo devraldik. Ne sizlanacagiz, ne enkaz edebiyati yapacagiz, ne de islerimizde en ufak bir aksama olacak. Devraldigim belediye sorunlu bir belediyedir ama bu sürecin altindan en kisa sürede kalkacagiz. Tarsus Belediyesi artik emin ellerdedir. Tarsuslu vatandaslarimiz hiç merak etmesin. Biz halkimizin belediyesini bütün olumsuzluklara ragmen en güzel sekilde idare edecegiz" diye konustu.

Boltaç, konusmasinda herkesin ramazan Bayramini da kutladi.
Kaynak: İHA