Türk Polis Teskilati'nin 179. Kurulus Yil Dönümü Dolayisiyla Cebeci Sehitligi'nde Tören Düzenlendi

Türk Polis Teskilati’nin 179. kurulus yil dönümü çerçevesinde, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyildiz ile beraberindeki heyetin katilimiyla Cebeci Sehitligi’nde tören düzenlendi.

Emniyet teskilatinin kurulusunun 179. yil dönümü sebebiyle Cebeci Sehitligi’nde tören düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyildiz’in sehitlik anitina çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Tören mangasinin saygi atisi sonrasi sehitlik ani defterini imzalayan Ayyildiz, su ifadelere yer verdi:

“Aziz sehitlerimiz, sizlere olan sükran ve ihtiramlarimizi göstermek için bir kez daha manevi huzurunuzdayiz. Büyük bir cesaret göstererek yaptiginiz kahramanlikla sadece necip milletimizin gönlünde essiz bir yer edinmediniz ayni zamanda birlik ve beraberligimizi korumadaki sarsilmaz inancimiza ilham kaynagi oldunuz. Fedakarliginizla 85 milyonun övünç kaynagisiniz. Tüm karanlik odaklara karsi sürdürdügümüz mücadelede ödediginiz bedele layik olmanin sorumlulugunu her daim üzerimizde hissetmekteyiz. Mazisi sayisiz basarilarla dolu Emniyet Teskilatimiz 179 yildir oldugu gibi yine tüm karanlik odaklarin kökünü kazimakta kararlidir. Kudret ve cesaretimizle her türlü tehdidi bertaraf ederken, sefkat ve nezaketimizle de gönüller kazanmaya devam edecegiz. Tipki sizlerin yaptigi gibi. Bizlere emanet olan kiymetli ailelerinizle birlikte kahramanlik mücadelenizi gelecek nesiller boyu anlatacak, yeri geldiginde biz de kanimizi ve canimizi vermeyi görevlerin en büyügü sayacagiz. 179. yil dönümümüz vesilesiyle bir kez daha aziz hatiralariniz önünde saygi ve minnetle egiliyoruz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin. Ruhlariniz sad olsun.”

Tören, Ayyildiz’in sehit mezarlarina karanfil birakmasi ile tamamlandi.
Kaynak: İHA