Mersin'de 3 Kisilik Aileyi Öldürüp Yakan Katil Zanlisi Cezaevinde Intihar Etti

İçel’de anne ve oglu evde, baba ise araçta yanmis halde bulunan ailenin cinayete kurban gittiginin ortaya çikmasinin ardindan yakalanan katil zanlisi cezaevinde intihar etti.

Mersin'de 3 Kisilik Aileyi Öldürüp Yakan Katil Zanlisi Cezaevinde Intihar Etti
Olay, 3 gün önce sabaha karsi ilçeye yaklasik 25 kilometre uzaktaki Ilemin Mahallesi Ilemin Sokak’taki bir evde yasanmisti. Evde çikan yanginin fark edilmesiyle bölgeye itfaiye, saglik ve jandarma ekipleri sevk edilmisti. Eve ulasan ekiplerin müdahale ettigi yanginda anne Nurgül ile oglu Emrullah Kaya’nin (11) kismen yanarak öldügü belirlenmisti. Eve 4 kilometre mesafedeki yolda da baba Neset Kaya’nin araç içerisinde tamamen yanmis halde cesedi bulunmustu. Savcinin ve jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptigi incelemeler sonrasi cenazeler Adli Tip Kurumuna sevk edilmisti. Olay yeri ve otopsi incelemelerinde babanin biçaklanarak öldürüldükten sonra yakildigi belirlenmisti. Anne ve oglunun ise bayildiktan sonra öldürüldügünün degerlendirilmesi üzerine Cumhuriyet Savciligi koordinesinde Il Jandarma ve Erdemli Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri ile Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) süphelinin tespit edilmesine yönelik genis çapli saha çalismasi yapti. Olayin ilk anindan itibaren çevredeki tüm güvenlik kameralarini inceleyen ve sahada detayli çalisma yapan ekipler, kisa sürede süphelinin ayni mahalleden H.E. (35) oldugunu belirledi. Süphelinin ilçeye bagli Kargipinari Mahallesi’nde bir kuyumcuya öldürülen Nurgül Kaya’nin alyansini sattigi ortaya çikti. Bunun üzerine jandarma timleri, süphelinin kaldigi baska bir mahalledeki kayinvalidesinin adresini belirledi. Adrese operasyon düzenleyen ekipler, süpheliyi yakaladi. Jandarmada islemleri tamamlanan H.E., dün hastanede saglik kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çikartilan süpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öldürülen Nurgül Kaya’nin alyansi disindaki yaklasik 800 bin TL degerindeki bilezik ve çesitli ziynet esyalarinin bulunmasi için çalisma sürerken, haberlerden katil zanlisini gören bir kisi süphelinin olay günü kendisine 22 ayar 67 gram agirligindaki yaklasik 160 bin TL degerinde bir bilezik getirerek borcuna karsilik verdigini söylemisti.

Cezaevinde intihar etti

Tutuklanmasinin ardindan İçel E Tipi Kapali Cezaevine gönderilen cinayet süphelisi H.E.’nin bugün aksam kaldigi tek kisilik hücrede intihar ettigi ögrenildi. H.E’nin atlet ve tisörtünü parçalayarak kendini astigi belirlendi. Yapilan inceleme sonrasinda cenazenin otopsi için morga kaldirildigi belirtildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA