UNRWA Genel Komiseri Lazzarini Açiklamasi 'Gazze'deki Insanlarin Yasadigi Dehseti Hiçbir Kelime Anlatamaz'

Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “Savasin 6 ay önce baslamasindan bu yana Gazze’deki insanlarin yasadigi dehseti hiçbir kelime anlatamaz” dedi.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini Açiklamasi 'Gazze'deki Insanlarin Yasadigi Dehseti Hiçbir Kelime Anlatamaz'
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda 6 ay geride kalirken, Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini açiklamalarda bulundu. “Savasin 6 ay önce baslamasindan bu yana Gazze’deki insanlarin yasadigi dehseti hiçbir kelime anlatamaz” ifadelerini kullanan Lazzarini, Gazze savasinin öldürülen çocuk, yardim görevlisi, gazeteci ve saglik ekibi sayisina göre tüm savaslari geçtigini aktardi.

Israil’in uluslararasi insancil hukuku hiçe sayarak hastanelere ve BM binalarina yönelik benzeri görülmemis saldirilarini elestiren Lazzarini, “Bu savas, insanlara toplu halde zarar vermek için kötüye kullanilan teknolojiler sayesinde çok daha kötü bir hale geldi” dedi.

Lazzarini, Israil’in uyguladigi kusatma nedeniyle ortaya çikan kitligin durumu daha da kötülestirdigini belirtti.

Gazze’deki tüm esirlerin serbest birakilmasi ve ateskesin derhal uygulanmasi çagrisinda bulunan Lazzarini, Israil’in daha fazla kara geçisi açmasi ve UNRWA üzerindeki tüm kisitlamalari daha fazla gecikmeden kaldirmasi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA