Kurutulan Nar 4 Mevsim Tüketiliyor

Adana’nin Kozan ilçesinde cografi isaretli Kuytucak Nari Eylül ayinda hasat edilmesinin ardindan kurutularak 4 mevsim tüketiliyor.

Kurutulan Nar 4 Mevsim Tüketiliyor
Kuytucak Mahallesine ait cografi isaretli Kuytucak Nari köylülerin ürünü kurutup saklamasi ile 4 mevsim tüketilebilirken evlerin çardaklarinda görsel güzelligi ile de begeni topluyor.

Eylül ayinda hasat edilen Kuytucak Nari, hasat edilmesinin ardinda 5 ay geçmesine ragmen hala ayni tazelikte tüketiliyor. Nar teker teker saplarindan dügümlenip top haline getirilerek aski usulü saklaniyor.

Ihsan Özkan, “Nar bizim için çok degerli vazgeçilmez meyvedir. Bizler nari sadece zamaninda degil, dayanikli sekilde koruyarak bugüne kadar saklayabiliyoruz. Bizler narin degerini biliyoruz daha iyi sekilde yetistirmeye çalisiyoruz ve uzun ömürlü hale getiriyoruz. Narin sifalari saymakla bitmez en belirgin özellikleri vitamin bakimindan zengin, asit, seker ve mineraller sayesinde de oldukça faydali bir meyve olan nar bunlarla sinirli kalmiyor. Bizlerde geleneksel yöntemlerle kurutup asiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA