Beylikdüzü'nde Binlerce Kisi 'Hayirli Iftar Sofrasi' Programinda Bir Araya Geldi

Beylikdüzü Belediyesi’nin her yil Kadir Gecesi’nde düzenledigi Hayirli Iftar Sofrasi, bu yil 9. Kez kuruldu.

Beylikdüzü Belediyesi tarafindan her yil Kadir Gecesi’nde düzenlenen Hayirli Iftar Sofrasi programi bu yil 9. kez kuruldu. Beylikdüzü Belediye Baskani Mehmet Murat Çalik binlerce kisi ile birlikte orucunu açti. Iftar öncesinde ise Neyler ve Defler grubu tasavvuf müzigi seslendirdi.

Iftar sonrasinda konusan Beylikdüzü Belediye Baskani Mehmet Murat Çalik, "Yaptigimiz hizmetlerin, ülkemizde ve Beylikdüzü’nde takdir görmesi bizleri çok ama çok mutlu etti. Bizleri destekleyen, inanan, güvenen ve bizleri 5 yil daha rekor bir oy farkiyla göreve getiren bütün komsularima yürekten tesekkür ediyorum. Bizlere oy versin yahut vermesin. On mahallemizde 409 bin komsumuzun tamami için canla basla ve asla yorulmadan çalismaya devam edecegiz. Sosyal demokrat, halkçi ve insan odakli belediyecilik anlayisini sürdürecegimizin buradan sözünü veriyorum. Bu kentin kadinlari, çocuklari, emeklilerin ve gençleri için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.



"Verdigimiz sözlerden daha fazlasini yapmis olmanin gururunu yasiyorum”

Bir önceki dönemde Beylikdüzü’nde yasayan vatandaslarin hayatini kolaylastiran isleri hayata geçirdiklerini ifade eden Çalik, “Geçtigimiz bes yil boyunca söyledigim gibi, Beylikdüzü’nde söz verdigimiz her seyden daha fazlasini yapmis olmanin onurunu ve gururunu yasiyorum. Sükürler olsun ki bu niyetimiz gerçeklesti. Komsularimizin hayatini kolaylastiran güzel isleri bu kente sunduk. Geçtigimiz dönem hayata geçirdigimiz 252 proje bunun en güzel örnegi oldu. Kreslerimiz, anne, çocuk merkezlerimiz, spor tesislerimiz, kültür merkezlerimiz, bilim, sanat merkezlerimiz ve Beylikdüzü’nde gördügümüz her eser bunun en güzel örneklerinden biridir" seklinde konustu.



“Hiçbir zaman komsusu açken tok olan olmayacagiz göreceksiniz”

Kadir Gecesi’nde 9’uncu kez düzenlenen geleneksel Hayirli Iftar Sofrasi’nin birlikteligin ve bereketin sembolü oldugunu söyleyen Çalik, "Bu sofrayi her geçen gün, her geçen yil büyütmeye ve bereketlendirmeye devam edecegiz. Bu sofrada ekmegimizi bölüsecegiz. Neseyi çogaltacagiz. Dostlugu ve muhabbetimizi arttiracagiz. Bu sofralarda bir olmanin, beraber olmanin, essiz, huzurunu hep birlikte yasayacagiz. Tipki bu sofrada oldugu gibi önümüzdeki bes yilda biz hep birlikte bu kent için çalismaya devam edecegiz. En zor zamaninda komsularimizin yaninda olacagiz. Hiçbir zaman komsusu açken tok olanlardan olmayacagiz göreceksiniz” dedi.



"Tüm mazlumlar için gelin birlikte dualar edelim”

Konusmasinda Gazze’de yasananlara da dikkat çeken Çalik, "Bu mübarek günde basta Gazze’de can veren masum siviller olmak üzere tüm mazlumlar için gelin birlikte dualar edelim. Dualarimizi, memleketimizin selameti ve birligimiz için edelim. Dualarimizi bogazimizdan haram lokma geçmemesi için edelim. Allah milletimize ve memleketimize selamet versin. Allah zorluklara karsi mücadele eden iyi insanlara güç ve kuvvet versin" diye konustu.

Kaynak: İHA