Azerbaycan'da Kadir Gecesi Dualarla Idrak Edildi

Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki Sehitlik Camii’ni dolduran yüzlerce kisi Kadir Gecesi’ni dualarla idrak etti.

Kur’an-i Kerim’in indirilmeye baslandigi ve bin aydan hayirli olan Kadir Gecesi, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de idrak edildi. Yüzlerce kisinin bir araya geldigi Sehitlik Camii’nde yatsi ve teravih namazinin ardindan Kur’an-i Kerim okundu, hayatini kaybedenler ve sehitler için dua edildi. Program Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsaviri Ihsan Açik’in Kadir Gecesi’nin faziletlerini anlattigi vaazla devam etti.

"Gözlerinde yas kalmayan kardeslerimiz var"

Azerbaycan’da Kadir Gecesi’nin dolu dolu geçtigini belirten Açik, “Ramazan da güzel geçiyor. Artik sonlarina geldik. Bir hüzün kapladi. Sanki en sevdigimizden ayrilir gibi duruma düstük. Camilerimiz doldu Allah’a sükürler olsun. Su anda yine camimizin bahçesinde teravih namazi kilindi. Kadiniyla, erkegiyle, çocuguyla, yaslisiyla herkes ayni safta, ayni duyguyu, ayni yogunlugu yasiyor ve yasamaya devam ediyor. Dualarimiz olacak kendimiz için, ailemiz için. Müslümanlar için ve özellikle mazlum kardeslerimiz için dualarimiz olacak, dualarimiz oluyor. Çok zor durumda olan kardeslerimiz var. Basta Filistin olmak üzere Dogu Türkistan’da, Myanmar’da dünyanin birçok yerinde acilarla Kadir Gecesi’ne giren Ramazan’i acilarla yasayan, agir imtihanlar yasayan, aglaya aglaya artik gözlerinde yas kalmayan kardeslerimiz var” dedi.

Kadir Gecesi’nde acilarla yasayan Müslümanlar için daha fazla dua edilmesi gerektigini vurgulayan Açik, “Yarabbi ne olur yardim et seklinde belki gönülden dillerimize ve kalplerimize daha tesirli dualar yapmamiz gerekiyor. Rabbim insallah dualarimizi kabul eylesin ve belki de en çok istegimiz bayrami bayram gibi yasayabilmeyi Allah bizlere nasip eylesin. Bayramda bizi üzüntülerden, sikintilardan, dertlerden, zulümlerden, kazadan, beladan kurtulmus bir sekilde, onlarla imtihan olmayarak, güzelliklerle, hayirlarla bir imtihan geçirerek Rabbim hepimize güzel bayramlar nasip etsin diyorum” ifadelerini kullandi.

Ayrica camide teravih namazini kilan çocuklara içinde atistirmaliklarin bulundugu hediye paketleri dagitildi.
Kaynak: İHA