'Temsilci Genç' Basvurulari Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi’nda yer alacak gençleri belirleyecegi ‘2024 Yili Temsilci Genç’ basvurulari basladi. Temsilci Genç olmak isteyenler, 15 Nisan’a kadar basvuru yapabilecek.

'Temsilci Genç' Basvurulari Basladi
Gençlik ve Spor Bakanligi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi (12-21 Mayis) Etkinliklerinde yer almak üzere yasadigi sehri ve ülkesini temsil edecek gençleri belirliyor.

“Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programi için 81 il ile Azerbaycan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden bir erkek ve bir kadin olmak üzere toplam 166 temsilci genç seçilecek.

12-21 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek program kapsaminda seçilen gençler, milli mücadele tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Samsun, Amasya ve Sivas illerini ziyaret ederek milli mücadele ruhunu yerinde müsahede etme firsati bulacak. Ankara’daki 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarina katilacak olan gençler, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere devlet büyüklerince de kabul edilecek.

Temsilci Genç olmak isteyenler, 15 Nisan’a kadar (ghgm.gsb.gov.tr) adresi üzerinden basvurularini gerçeklestirebilecek.

18-25 yas arasi ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarinda okuyan, gençlik çalismalarina aktif katilim saglayan, gönüllülük faaliyetlerinde bulunmus, sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek, milli ve manevi degerlere saygili gençler, Gençlik Haftasi etkinliklerine ‘Temsilci Genç’ olarak katilmaya hak kazanabilecek.
Kaynak: İHA