MAY Tohum'dan Üreticilere Egitim Destegi

Türkiye’nin önde gelen tohum islahçisi ve üreticisi MAY Tohum, Mart Ayi boyunca, 11 farkli sehirde, hayvancilikta verim ve mahsul kalitesini arttirmaya yönelik hayvan beslenmesi, sagligi ve misir üretimi üzerine egitimler gerçeklestirdi.

MAY Tohum'dan Üreticilere Egitim Destegi
Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde, hayvanciligin yogun oldugu 11 farkli ilde, Hayvancilikta Kalite Yolculugu Egitim etkinlikleriyle 1000’in üzerinde çiftçiyle bulusan MAY Tohum, Uludag Üniversitesi Veteriner Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ismet Türkmen’in egitim verdigi hayvan besleme ve hayvan sagligi egitimlerine ev sahipligi yapti.

Hayvancilikta Kalite Yolculugu Egitimleri hakkinda detayli bilgi veren MAY Tohum Misir Teknik Müdürü Halil Ibrahim Sayar, gerçeklestirdikleri Ar-Ge çalismalari sonucunda, tarla performansi yüksek, rekabetçi hibrit misir tohumu çesitlerini çiftçilere sunmanin yani sira misir üretiminde ve hayvancilikta verimliligi arttirmaya katki saglayacak teknik destek egitimleriyle her zaman çiftçilerin yaninda olduklarini belirtti.

Halil Ibrahim Sayar, ”25 yillik Ar-Ge gücümüz ve deneyimli saha satis ve teknik destek ekibimizle her yil, silajlik misir üretimi ve hayvancilik sektöründe faaliyette bulunan profesyonellerin farkli beklenti ve ihtiyaçlarina farkli çözümler sunuyoruz. Bu sezon da hayvancilik ve misir üretimiyle ugrasan üreticilerimize yönelik Hayvancilikta Kalite Yolculugu Egitimlerimizi gerçeklestirdik. Izmir, Isparta, Manisa, Burdur, Balikesir, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Afyonkarahisar, Tokat ve Amasya illerinde gerçeklestirdigimiz egitim toplantilarinda, Hayvan Besleme konusunda uzman olan hocamiz Prof. Dr. Ismet Türkmen, ‘Kaliteli ve Yüksek Verimli Hayvansal Üretim için Rasyon Önerileri, ‘Misir Silajinin Hayvan Beslenmesindeki Yeri’ ve ‘Hayvan Beslenme Hastaliklari’ konularinda önemli bilgileri paylasti. Toplamda 1000’in üzerinde çiftçimizle bulustugumuz toplantilarimizda, ilaveten, misir üretiminde verimi arttirmaya yönelik teknik bilgilendirmelerini yaparak, portföyümüzde MAY Silaj Platform markasi altinda sundugumuz silajlik üretimde rekabet gücü yüksek misir çesitlerimiz hakkinda bilgilendirmeleri de gerçeklestirdik” diye konustu.

1999 yilindan beri misir islahina yatirim yapmakta olan MAY Tohum, yüksek besleyicilik degerlerine sahip silajlik misir çesitlerini sundugu MAY Silaj markasini, portföyüne dahil ettigi yeni çesitlerle her geçen yil daha da güçlendiriyor. Yüksek nisasta degerleri ve lif sindirilebilirlik özellikleri ile profesyonel hayvancilik isletmelerinin et ve süt verimine arti katki saglayan çesitleri MAY Silaj Pro markasiyla hem danelik hem de silajlik kullanimda yüksek performans gösteren çesitleri MAY Silaj Dual markasiyla, ekonomik fiyatiyla küçük ölçekli hayvan yetistiricilerine ve misir üreticilerine çözüm sunan çesitleri ise MAY Silaj Eco markasi ile çiftçilerin hizmetine sunuyor. Hibrit Misir islahinda güçlü Ar-Ge’si ve 25 yillik deneyimi ile dünya standartlarinda rekabetçi çesitler sunan MAY Tohum, silajlik misir üretimi ve hayvancilik sektöründe faaliyette bulunan profesyonellerin farkli beklenti ve ihtiyaçlarina farkli çözümler sunuyor.
Kaynak: İHA