Gülnar'da 8 Mahalleyi Birbirine Baglayan Grup Yolu Genisletiliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi ekipleri, Gülnar ilçesinde 8 mahalleyi birbirine baglayan grup yolu üzerinde yol genisletme çalismasi gerçeklestirdi.

Gülnar'da 8 Mahalleyi Birbirine Baglayan Grup Yolu Genisletiliyor
Kullanim ömrünü tamamlayan ve islevsiz hale gelen yollarda bakim, onarim ve iyilestirme çalismalarini sürdüren İçel Büyüksehir Belediyesi ekipleri, Gülnar ilçesine bagli Kavakolugu, Çavuslu, Dedeler, Korucuk, Ulupinar, Hirmanli, Yesilovacik ve Tepeköy olmak üzere 8 mahalleyi birbirine baglayan grup yolunda çalisma gerçeklestirdi. Çalismalar öncesinde oldukça dar ve virajli olan yolda genisletme çalismalarinin sonuna gelen ekipler, 3 kilometrelik alan boyunca sarp ve dik kayaliklari is makineleri ile kirarak yolu genisletti. 29 kilometrelik bir alanda çalismalarini sürdüren ekipler, ilk etap çalismalari kapsaminda 10 kilometrelik bir alanda yol çalismasini tamamlayarak yolu yeni biçimiyle 2024 yili içerisinde vatandaslarin hizmetine sunmayi planliyor.

“Ilk etapta grup yolumuzun 10 kilometrelik kismini tamamlayacagiz”

Çalismalar hakkinda bilgi veren Gülnar Koordinasyon Sube Müdürü Birol Kandemir, İçel Büyüksehir Belediyesinin Gülnar’da 416 kilometrelik bir yol agindan sorumlu oldugunu ve sorumluluk alanindaki yollarin yüzde 90’inda çalismalarini tamamladigini ifade etti.

8 mahalleyi birbirine baglayan grup yolundaki çalismanin oldukça önemli oldugunu belirten Kandemir, “Bu grup yolumuz çok dar, trafik ve is güvenligi anlaminda oldukça tehlikeli bir yol. Grup yolumuzun 3 kilometrelik kayalik kismini kirarak tamamladik. Ilk etapta grup yolumuzun yaklasik 10 kilometrelik kismini tamamlayip, bu yil içerisinde vatandasimizin hizmetine sunacagiz” dedi.



“Vatandaslarin yaylaya çikmalarini kolaylastiracak bir yol olacak”

Gülnar’in, İçel’in en kirsal ilçelerinden bir tanesi oldugunu ve bunun en büyük sebeplerinden birinin de yol imkanlari oldugunu belirten Kandemir, “Bizim sahil ile baglantimiz az oldugu için, yayla turizmimiz çok zayif. Yesilovacik ve Büyükeceli’nin özellikle son yillarda büyük bir nüfus potansiyeline sahip olmasi dolayisiyla, yayla turizminin gelismesi için bu yollari yapiyoruz. Sahilimizde yaklasik 35 bin civarinda bir nüfus var. Vatandaslarin yaylaya çikmalari konusunda, çok kolaylik saglayacak bir yol olacak” seklinde konustu.



“Vatandaslarimiz artik daha güvenli bir sekilde seyahat edebilecek

Korucuk Mahalle Muhtari Ali Günes de söz konusu grup yolunun daha önce çok dar ve virajli oldugunu söyleyerek, “Yolumuz, İçel Büyüksehir Belediye Baskanimiz Vahap Seçer sayesinde yapildi. Yapilan çalismalardan çok memnunuz. Daha önce yolumuzun kötü olmasi sebebiyle, ölümlü kazalar yasandi. Bu yolun genisletilmesi ve iyilestirmesi sayesinde, vatandaslarimiz artik daha güvenli bir sekilde seyahat edebilecek” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA