EGIAD'dan Çocuklar Için 'Bahar Festivali'

Ege Genç Is Insanlari Dernegi’nin (EGIAD), düzenledigi ve renkli görüntülere sahne olan Bahar Festivali’nin gelirleri, EGIAD Ortaokulu Spor Salonu’na aktarilacak.

EGIAD'dan Çocuklar Için 'Bahar Festivali'


Ege Genç Is Insanlari Dernegi’nin (EGIAD), sosyal sorumluluk projesi kapsaminda geliri, EGIAD Ortaokulu Spor Salonu’na aktarilmak üzere düzenlenen Bahar Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Son yerel seçimlerde Konak Belediye Baskani seçilen Nilüfer Çinarli Mutlu’nun da ziyaret ettigi, Türk tasarimcilarin ürünlerinin satisa sunuldugu organizasyonda 60 stant yer aldi. Girisin herkese açik ve ücretsiz oldugu etkinlikte, oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci de sevenleriyle özel söyleside bir araya geldi.

3 Nisan Çarsamba günü 11.00’de stantlarin açilmasi ile baslayan EGIAD Bahar Festivali’nde ilk olarak “Rinoplastik” basligiyla Kulak Burun Bogaz Uzmani Dr. Ahmet Berber katilimcilarla bir araya geldi. Daha sonra “Gülüs Tasarimi” ile Dis Hekimi Ecren Çolak, Milli Yüzücü Bengisu Avci ve SIDREX ile söylesiler devam etti.

EGIAD Baskan Vekili Kaan Özhelvaci’nin tesekkür konusmasi ile devam eden etkinlikte, tüm katilimcilara destekleri için tesekkür edildi. EGIAD Baskan Vekili Kaan Özhelvaci, etkinlik ile doganin uyanisini, yenilenmeyi ve bereketi kutladiklarini belirterek, “Baharin gelisiyle birlikte doganin canlanisini, umudun yesermesini ve yeni baslangiçlarin müjdesini tasiyan bir festivali için buradayiz. Bahar, yenilenme ve büyüme ile dolu bir mevsimdir. Yeni baslangiçlar ve umut dolu bir gelecek sunar. Bu festival bizler için hem bahari hem de birlikte olmanin, paylasmanin ve önemini temsil ediyor” dedi.

Özhelvaci, ekonomik ve sosyal yasamin tüm alanlarinda sürdürülebilir ve üstün deger olusturan lider sivil toplum kurulusu olmak vizyonu ile hareket eden EGIAD’in, sosyal sorumluluk bilinci ve paydaslarin katkilari ile Türkiye’nin toplumsal rekabet gücünü arttirmak için çaba gösterdigini hatirlatarak, EGIAD olarak 2004 yilinda yapilarak Millî Egitim Bakanligi’na bagislanan okula Dernegin hala destek oldugunu belirtti.

Kodlama Egitimleri, 3D (3 boyutlu tasarim) Modelleme, Cep Telefonu Yazilim Egitim, Tübitak 4006 Proje Çalismalari ile bugüne kadar basarili çalismalariyla adindan söz ettiren okulun her zaman arkasinda olduklarini kaydeden Özhelvaci, “EGIAD Ortaokulu Voleybol Takimi, son yillarda müsabakalarda, spor salonu olmamasina ragmen elde ettikleri basari ve özverili çalismalariyla gögsümüzü kabartti. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda bu gençlerimize destek olmak istedik.” dedi.

Spora ve sporcuya desteklerinin her daim oldugunu vurgulayan Özhelvaci, “Okulumuzun voleybol takimi iki senedir derecelerle bizleri onurlandirmaktalar. Bir gün bu takimimizda yetisen gençlerimizin uluslararasi büyük basarilariyla gururlanacagimiza inaniyoruz. Yüce Atamizin söyledigi gibi "Açik ve kesin olarak söyleyeyim ki sporda basarili olmak için bedensel dayaniklilik kazanmak kadar, halkin sporun içerigini ve degerini anlamis olmasi, içtenlikle sevmesi ve ulusal bir görev olarak görmesi gerekmektedir." Sporu içtenlikle sevmeli ve desteklemeliyiz” diye konustu.

Çocuklarimiz için bir bahar gününde senlik havasinda bir EGIAD Bahar Festivali düzenleyerek hem moral vermek istedik hem de bir fayda olusturmayi amaçladik diyen Özhelvaci, konusmasinin sonunda sponsorluk destekleri, stant katilimciligi, konusmaci olarak katkida bulunanlara, festival komisyonuna ve destegini esirgemeyen Swiss Otel Büyük Efes Izmir’e tesekkür etti.

Özhelvaci, “EGIAD Ortaokulu Spor Salonu’nu 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’miza yetistirmek istiyoruz. Bu spor salonunun tamamlanmasi için, bu EGIAD Bahar Festivali’nden elde ettigimizin gelirin tamaminin bu salonun yapimina ayiracagiz. EGIAD Bahar Festivali’ne katilanlara tesekkür ediyoruz. Çok önemli bir projeye katki vermis oldular” dedi.

Özhelvaci’nin konusmasinin ardindan oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci’ye tesekkür çiçegi takdim etti. Bir buçuk saat sahnede kalan Oyuncu ve Sunucu Ceyda Düvenci katilimcilarin sorularini yanitladi. Düvenci konusmasina, “Yapacaginiz bagislar çocuklarimizin daha zinde, daha güçlü daha çok Atatürkçü olmalarini saglayacak. O yüzden çok kiymetli bir etkinlik. Izmir’e sessiz bir düskünlügüm var. Izmir baska bir ask, vizyonuyla insanlarin isil isil olmasiyla enerjisi yüksek bir sehir” dedi.

Düvenci konusmasi sonrasi tek tek stantlari gezdi.

Daha sonra sirasiyla Monolife Otel, Diyetisyen Berna Çoban “Healt Design Office”, Esra Büyükkösker ”Prohelpers Özel Saglik ve Danismanlik” basliklariyla söyleside bulundular. Ardindan, Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray, Göztepe A Takim, Göztepe Voleybol Takimi, Karsiyaka Basketbol, Altay, Trabzon kulüplerinin imzali formalar satisa sunuldu. Karsiyaka Kadin Voleybol Takimi ile Söylesi ile devam eden etkinlik, EGIAD Bahar Bulusmasi kokteyli ile son buldu. DJ. Faruk Balkan’in da yer aldigi etkinligin sunuculugunu ise, Mehmet Necati Sentürk gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA