Van-Bahçesaray Karayolu 130 Gündür Kapali

Van’da kar yagisi ve düsen çiglardan dolayi yaklasik 130 gündür kapali bulunan Van-Bahçesaray karayolunun ulasima açilmasi için çalismalar devam ediyor.

Van-Bahçesaray Karayolu 130 Gündür Kapali
Van’da 22 Aralik 2023 tarihinde yagan kar yagisi ile birlikte düsen çiglar sonucu Van-Bahçesaray yolu ulasima kapandi. Yaklasik 4 aydan bu yana ulasimin saglanamadigi yolda Karayollari 11. Bölge Müdürlügü 111. Sube Müdürlügü’ne bagli Görentas Bakimevi ekipleri, kar kalinliginin yer yer 3 ile 5 metreyi buldugu bölgede 3 bin rakimli Karabet Geçidi’ne çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Çalismalar büyük titizlikle devam ederken hafta içi yolun açilma planlaniyor.

"Çig altinda kalan minibüs ortaya çikti"

22 Aralik 2023 tarihinde gelen çig nedeniyle yol kapaninca vatandaslar agaçlarini yola birakip yaya Bahçesaray ilçesine gitti. Gece gelen baska bir çig bir yolda birakilan hafif ticari araç ile minibüsün üzerine düstü. Minibüs yoldan yaklasik 100 metre uçuruma sürüklenirken, hafif ticari araç ise yolda kaldi. Karayollari ekipleri ile vatandaslarin yardimiyla araç kardan temizlenip bölgeden çekilerek ilçeye götürüldü. Minibüs ise olay yerinde kaldi. Yaklalik 4 aydir kar altina kalan minibüs, karlarin erimesiyle küçük bir bölümü ortaya çikti.

Van-Bahçesaray yolunun kapali olmasi nedeniyle ilçeye Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden ulasim saglaniyor.
Kaynak: İHA