Vali Yavuz Açiklamasi '2020-2024 Yillari Arasinda 24 Okul, 418 Sinif, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtik'

Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Atölye Binasi’nin yapimina ait protokolü onaylayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Kocaeli Valiligi olarak 2020-2024 yillari arasinda 24 okul, 418 sinif, 2 atölye, 10 spor salonu bitirerek hizmete açtik. Su an için 40 okul binasi, 715 sinif, 5 atölye, 10 spor salonu insaati halen devam ediyor" dedi.

Vali Yavuz Açiklamasi '2020-2024 Yillari Arasinda 24 Okul, 418 Sinif, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtik'
Egitime Yüzde 100 Destek Kampanyasi kapsaminda, Gebze Ticaret Odasi Baskanligi is birligi ile yapilacak olan Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Atölye Binasi’nin yapimina ait protokol Vali Seddar Yavuz tarafindan onaylandi. Makam toplanti salonunda gerçeklestirilen protokol imza törenine Vali Seddar Yavuz’un yani sira Vali Yardimcisi Mustafa Ayhan, Il Milli Egitim Müdürü Ömer Akmansen, Gebze Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Abdurrahman Aslantas, Gebze Ticaret Odasi Meclis Baskani Oguz Serifalioglu ve yönetim kurulu üyeleri ile ilgili kurum müdürleri katildi.



"2020-2024 yillari arasinda 24 okul, 418 sinif, 2 atölye, 10 spor salonu bitirerek hizmete açtik"

Vali Yavuz protokol öncesi yaptigi basin açiklamasinda egitimin en önemli alanlardan biri oldugunu vurgulayarak yapilan yatirimlara iliskin bazi verileri paylasti; “Egitim hepinizin bildigi gibi en stratejik alanlardan biridir. Uluslarin yeryüzündeki refahlarini ve bagimsizliklarini belirleyen en önemli araçlardan bir tanesidir. Bu vesileyle egitime yatirim yapmayi gelecegimize yatirim yapmak olarak görüyoruz. Bu kapsamda Kocaeli Valiligi olarak 2020-2024 yillari arasinda 24 okul, 418 sinif, 2 atölye, 10 spor salonu bitirerek hizmete açtik. Su an için 40 okul binasi, 715 sinif, 5 atölye, 10 spor salonu insaati halen devam ediyor. Bu kapsamda hayirseverlerimizle irtibatlarimizi kuruyor onlarin da egitim alanina destek vermesini sagliyoruz" diye konustu.



2 bin 745 metrekarelik atölye ile egitime destek

Gebze Ticaret Odasi is birligi ile yapilacak olan atölye binasi hakkinda bilgi veren Vali Yavuz, "17 Agustos 1999 depreminden sonra 41 binamizi güçlendirdik ve halen bu çalismalarimiz devam ediyor. 6 Subat Kahramanmaras depreminden sonra da 141 okulumuzda yeniden depremsellik arastirmasi yaptik. Bu kapsamda da 28 okul ve 1 lojmani da yikarak yenilerini yapmaya gayret ediyoruz. Bugün Gebze Ticaret Odamizla güzel bir is birligi daha gerçeklestirecegiz. 1975 yilinda yapimi tamamlanarak egitime açilan Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hizmet binasi ve diger birimleri güçlendirilerek hizmete açilmis ancak bir atölyemizin yapmis oldugumuz depremsellik çalismalarimizda yikimina karar verilmistir. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan elektrik ve elektronik atölye binasinin yapimi Gebze Ticaret Odasi tarafindan üstlenilmistir" ifadelerini kullandi.

Projenin maliyetini ve fiziki sartlarini açiklayan Vali Yavuz: “Binamiz 2 bin 745 metrekare olup bodrum, zemin kat ve iki kat seklinde insa edilecek. KDV hariç yaklasik 69 milyon civarinda bir maliyete sahip olacak" dedi.



Vatandaslar is hayatina kazandiriliyor

Gebze Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Abdurrahman Aslantas ise "8 bine yakin sanayici olmak üzere 25 binin üzerinde üyesi olan bir odayiz. Bunlarin temsil edildigi 42 meslek komitemiz var. Bilisimden tutun da tamamen vasifsiz vatandaslarin istihdam edildigi bir olusumdan bahsediyoruz. Istisnasiz tüm komitelerin öncelikli sorunu personele ulasmakta zorluk çekmek. Bu sebeple oda olarak üyelerimizin bu problemine sessiz kalamazdik. Onlara mümkünse ara eleman temin etme ve liseyi veya üniversiteyi bitirmis ama okudugu bölüm karsiliginda is bulamayan vatandasimizin egitilip is hayatina kazandirilmasi konusunda irade ortaya koyduk. Egitim hakikaten olmazsa olmazimizdir. Bizlerin ve devletimizin gösterecegi perspektif dogrultusunda vatandaslarimizi is hayatina kazandirmak adina elimizden geleni yapacagiz. Aldigimiz bu kararin bölgemize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum" diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol imzalandi ve Vali Seddar Yavuz’un da protokolü onaylamasina müteakiben, günün anisina toplu fotograf çekimi ile imza töreni sonlandi.
Kaynak: İHA