Vali Aksoy Vatandaslari Trafikte Daha Duyarli Olmaya Davet Etti

Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy, bütün vatandaslari trafikte daha duyarli olmaya davet ederek, "Trafik kazalarinin kurallara uyuldugu takdirde önlenebilir oldugu bilinmelidir" diye belirtti.

Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi nedeniyle bir mesaj yayinlayan Vali Hüseyin Aksoy, "Araliksiz paylastigimiz ortak kullanim alanlarimizdan biri de yollarimizdir. Yollarimiz, canimizin ve malimizin emanet edildigi yerlerdir, toplumun hayat damarlaridir. Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de mayis ayinin ilk haftasi vatandaslarimizda trafik bilinci olusturmak, maddi ve manevi kayiplarimizin önüne geçmek amaciyla ’Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi’ olarak kutlanmaktadir. Günümüzde artan nüfus ve tasit sayisi nedeniyle çagimizin en önemli konularindan biri de trafik güvenligidir. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kisi hayatini kaybetmekte veya yaralanmaktadir. Trafik kazalarinin kurallara uyuldugu takdirde önlenebilir oldugu bilinmelidir" ifadelerini kullandi.

"Bütün vatandaslarimizi trafikte daha duyarli olmaya davet ediyoruz"

Eskisehir’de karayollari trafik güvenligiyle ilgili olarak trafik ekiplerinin sehrin genelinde yapmis olduklari uygulamalar ve denetimlerle gece gündüz demeden trafik düzenini ve emniyetini saglayarak kazalarin önlenmesi için gerekli çalismalari yaptiklarini belirten Aksoy, mesajini söyle sürdürdü:

"Kazasiz ve güvenli bir yolculuk saglamak için tüm kamu kurum ve kuruluslarimizla koordineli bir sekilde çalismaya devam ediyoruz. Trafik denetimlerine iliskin haftalik bültenleri Valiligimiz sitesi ve sosyal medya hesaplarindan düzenli olarak paylasiyoruz. Bu vesileyle, bütün vatandaslarimizi trafik konusunda daha duyarli davranmaya, karsilikli saygi çerçevesinde belirlenmis kurallara riayet etmeye davet ediyor, güvenli kazasiz günler temennisiyle tüm vatandaslarimizin ve kamu görevlilerimizin ’Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi’ni kutluyorum. Günün 24 saati yollarimizin güvenligi için çalisan tüm trafik personelimize tesekkür ediyorum. Trafik kazalarinda hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sorumlu ve bilinçli davranarak trafik kurallarina uyan, hayat kurtaran tüm vatandaslarimizi gönülden kutluyorum."
Kaynak: İHA