RTÜK'ten 30. Yil Özel Resepsiyonu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 30. kurulus yil dönümü dolayisiyla resepsiyon düzenledi.

RTÜK'ten 30. Yil Özel Resepsiyonu
1994 yilinda kurulan RTÜK, 30. kurulus yil dönümü dolayisiyla ana hizmet binasinda resepsiyon düzenledi.

Resepsiyona Arnavutluk Görsel-Isitsel Medya Otoritesi (AMA) Baskani Armela Krasniki, KKTC Yüksek Yayin Kurulu Baskani Feyzi Hansel ve Azerbaycan Yayincilik Otoritesi Baskani Ismet Sattarov, Üst Kurul Üyeleri Deniz Güçer, Ilhan Tasci, Necdet Ipekyüz, Birlik Haber-Sen Baskani Ömer Budak, Haber-Is Baskani Veli Solak da katildi.

Resepsiyon RTÜK Baskan Yardimcisi Deniz Güler ile konuk otorite baskanlarinin konusmalariyla basladi.



“Kurulusundan bugüne kadar görev yapan tüm RTÜK Baskanlarimiza, üyelere, halen çalisan veya emekli olmus personelimize tesekkür etmeyi borç biliyorum.”

Üst Kurul çalisanlarina hitap eden RTÜK Baskani Ebubekir Sahin, kurumun tarihçesini özetledi. 30 yil boyunca yapilan çalismalardan övgüyle bahseden Sahin, emegi geçen herkese tesekkür ederek, “Üst Kurulumuz 30 yil önce kuruldu. Her geçen gün artan kabiliyetleri ile büyüyen RTÜK, ek hizmet binasi ve 4 farkli ildeki temsilciliklerinde görevli 800’ün üzerinde çalisaniyla hizmet veriyor. Malumlariniz 1990 yilinda ilk özel radyo ve televizyonlarin ülkemizde yayina baslamasiyla birlikte bu alani regüle edecek bir otoritenin gerekliligi ortaya çikti. 1994 yilinda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu adiyla Üst Kurulumuz tesekkül ettirildi. RTÜK çatisi altinda bugüne kadar çok güzel çalismalar hayata geçirildi. Kurulusundan bugüne kadar görev yapan tüm RTÜK Baskanlarimiza, üyelere, halen çalisan veya emekli olmus personelimize tesekkür etmeyi borç biliyorum” ifadelerini kullandi.

Milli ve manevi degerlerin korunmasi adina önemli projelerin hayata geçirildigini anlatan RTÜK Baskani Sahin, Üst Kurul çatisi altinda özellikle çocuklar için yürütülen çalismalarin artarak devam edeceginin sinyalini verdi.

“Radyo ve televizyon yayinlarini düzenleyen, zararli içeriklere yönelik tedbirler alan RTÜK, toplumsal ve kültürel hassasiyetleri her seyin önünde tutuyor. RTÜK, bizi biz yapan milli ve manevi degerlerimize sahip çikiyor” diye konusan Sahin, RTÜK’ün 30 yildir çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelisimlerine olumsuz etki edebilecek zararli yayin içeriklerine geçit vermedigini vurguladi.

Ebubekir Sahin, Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere kurum çalismalarina destek veren herkese tesekkür ederek, “30. kurulus yil dönümümüz vesilesiyle bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanimiz Sayin Mehmet Nuri Ersoy’a, tüm devlet büyüklerimize, bizleri bu mutlu günümüzde yalniz birakmayan Arnavutluk, Azerbaycan ve KKTC’nin siz degerli medya otoritesi baskanlarina, büyük bir özveriyle görev yapan kiymetli Üst Kurul Üyelerimize ve çaliskan mesai arkadaslarima çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



Kurumda 30 yilini dolduranlara plaket

Konusmalarin ardindan RTÜK’te 30 yilini dolduran 15 çalisana plaket takdim edildi. RTÜK Baskani Sahin ve RTÜK üyelerinin yani sira Arnavutluk, Azerbaycan ve KKTC yayincilik otoriteleri baskanlari da hak sahiplerine plaketlerini takdim etti.

Program çekilen ani fotograflarinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA